subota, 29. listopada 2016.

BOSANSKA RAZLJEVUŠA! ZA 15MINUTA GOTOV RUČAK A , MUŽ ODUŠEVLJEN!!





















Lagano jelo. Jednostavna i jeftina priprema. Ko voli, nek izvoli. Sastojci 1 manja okrugla tikvica (mogu i duguljaste) 1/2 l kiselog mlijeka ili jogurta (može i sirutka ili svježe mlijeko) 3 prepune supene kašike bijelog brašna 3 prepune supene kašike kukuruznog brašna 1 pakovanje praška za pecivo 2 jaja 2 supene kašike ulja sol Priprema 1. Ogulite i izrežite tikvicu na sitne komadiće (nemojte je rendati jer će postati vodenasta, ukoliko je isjeckate u sjecku, to je ok). Poslite, pokrijte krpom i ostavite postrani. 2. U drugoj zdjeli umutite jaja, kiselo mlijeko ili jogurt i ulje. Dodajte brašno (bijelo i kukuruzno) i prašak za pecivo. Izmješajte dok se sve dobro ne sjedini a zatim dodajte tikvicu. Ja sam sve radila u istoj zdjeli. Smjesu dobro promješajte, zatim izlijte u veću tepsiju za pečenje koju ste prethodno zagrijali u pećnici a zatim pouljili. Na taj način će vam kora biti hrskavija i neće se ljepiti komadi za tepsiju kod vađenja. 3. Pecite u pećnici na 200 C oko 30ak minuta. Ukoliko želite da vam porumeni razljevuša, pojačajte temperaturu na 250 C 10ak minuta pred kraj pečenja. Izvadite iz rerne i ukoliko želite, premažute kajmakom dok je razljevuša još vrela. Može se posuti i sitno nasjeckanim svježim peršunom.

BAKLAVA

http://www.coolinarika.com/recept/733558