nedjelja, 11. ožujka 2018.

KREMASTE ČOKOLADNE KOCKE...KOLAČ KOJI SE TOPI U USTIMA PROČITAJ RECEPT NA:

Sastojci: Biskvit: 3 jaja, 150 g šećera, 50 ml ulja, 100 ml mlijeka, 100 g čokolade, 70 g brašna, 1 prašak za pecivo, 100 g mljevenih lješnjaka Krema: 400 ml mlijeka, 1 puding od čokolade, 60 g šećera, 100 g čokolade, 50 ml jake crne kafe, 250 g maslaca Glazura: 20 g maslaca, 100 g čokolade


Priprema: Biskvit: Jaja i šećer pjenasto izmiješajte mikserom, dodajte ulje, mlijeko, otopljenu čokoladu, brašno pomiješano s praškom za pecivo i lješnjake. Sve dobro izmiješajte, smjesu zatim izlijte u namašćen i brašnom posut lim veličine 22×36 cm i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 35-40 minuta. Krema: Prašak za puding pomiješajte sa 2- 4 kašike šećera. Od 400 ml hladnog mlijeka oduzmite 6 kašika i dobro ih promiješajte sa smjesom pudinga i šećera. Ostatak mlijeka skuhajte, skinite s vatre i dodajte mu razmućeni prašak za puding te miješajući kuhajte 1-2 minute. U topli puding umiješajte otopljenu čokoladu i crnu kaFu. Izlijte ga u dublju zdjelu, pokrijte prozirnom folijom i ohladite. Maslac pjenasto izradite i dodajte ohlađenom pudingu. Sve dobro izmiješajte i rasporedite po ohlađenom biskvitu. Glazura: Maslac istopite, maknite s vatre, umiješajte čokoladu izlomljenu na kockice i miješajte dok ne dobijete glatku strukturu. Kolač dobro ohladite, a zatim prelijte čokoladnom glazurom.

VIC DANA: Razočarao se Mujo u život…

Sedi Mujo u kafani tužan… Ispred njega pivo. Dođe Haso i popi mu pivo, a Mujo poče da plače. Haso: – Šta cmizdriš zbog jednog piva!


– Kako, što cmizdrim? Dan mi je baš grozan, ništa mi ne ide od ruke. – Pa, šta je bilo? – Eto… Dođem kući, Fata s‘ drugim. Dobio sam otkaz u firmi, Fata uzela sve pare i pobegla. Uzmem pištolj da se upucam – zaglavi se metak u cevi, legnem na šine, voz kasni. Od zadnjih para kupim otrov, sipam u pivo, a ti mi ga popiješ….!

ZLATNI SAVJET: Da vam tijesto bude uvijek savršeno, treba vam ovo… PROČITAJ RECEPT NA:

Evo nekoliko trikova koji će pomoći da vaših ruku djelo bude baš kao iz najboljeg restorana ili kao sa slike vašeg omiljenog kuhara… Prije nego što počenete da pravite tijesto, izvadite puter i jaja iz frižidera i držite ih neko vrijeme na sobnoj temperatur. Ne pretjerujte sa količinom praška za pecivo ili kvasca, jer postoji mogućnost da tjesto naraste previše i pukne.


Tijesto stavljajte uvijek u zagrijanu rernu, jer sva tijesta sa praškom za pecivo i kvascem to “traže”. Prilikom spajanja vlažnih i suhih sastojaka dolazi do hemijske reakcije i tijesto odmah počinje da raste. Sačekajte 10 do 15 minuta od trenutka kada rerna dostigne željenu temperaturu i onda stavite tijesto u nju. ZLATNI SAVJET: U svako tijesto stavite jednu supenu kašiku jabukovog sirćeta, zdravo je, tijesto bolje naraste, a nadasve tijestu daje dobar “šmek”!

SVEKRVA MI JE NAPRAVILA SKANDAL NA VJENCANJU… PROČITAJ VIŠE NA:

Uvijek sam smtrala price o svekrvama glupim i da nisu istinite jer sam mislila da zbog nekoliko svekrva koje su bile lose stavljaju ih sve u isti kos. Za moju svekrvu su govorili da je onako zafrkana zena i da jos uvijek hvali bivsu djevojku mog buduceg muza ali ja nisam puno obracala paznju na to i nisam vjerovala.


I napokon je dosao dan vjencanja i sve je zasita bilo super proslo je u najboljem redu,gosti svi veseli pjevaju,igraju sve do trenutka kada moja svekrva nije porucila pjesmu “Mala zena od velike sladja”. A ja sam bivsa odbojkasica i visoka 188 cm a bivsaa djevojka mog muza neka malica 165 cm i tada su svi gosti poceli cudno da se gledaju jer su svi skontali sta je u pitanju ,i tada sam u njihovom pogledu osjecala kao da me zale. Nadam se da se nikada vise nece ponoviti nista tako i da nijedna glupost moje svekrve nece umanjiti ljubav mog muza prema meni i moje prema njemu.

OVAJ ŠAMPON OD SODE BIKARBONE ĆE SPASITI VAŠU KOSU Saznaj sve na:

Soda bikarbona ima širok spektar primjene, a njena popularnost raste od kada su naučnici došli do novih saznanja u vezi sa njenim ljekovitim svojstvima. Ali, jeste li znali da možete koristiti sodu bikarbonu kako biste poboljšali kvalitetu kose? Da, to je stvarno efikasno! Soda bikarbona će očistiti vašu kosu bolje od bilo kojeg šampona ili regenaratora, a kosa će imati zdrav sjaj nakon samo nekoliko tretmana. Možda će vam u početku biti neobično da perete kosu bez šampona i pjene koja se stvara prilikom šamponiranja, ali budite strpljivi i čekajte konačne rezultate! Prvo pomiješajte 1/4 sode sa 3/4 vode. Naprimjer, ako vam je kosa do ramena pomiješajte 2-3 kašike sode i tri puta više vode.Sastojke dobro promiješajte u nekoj posudi, a dozirajte ih ovisno od dužine vaše kose.


Ovako pripremljen šampon nanesite na kosu od korijena do vrhova, i ostavite da djeluje 1-3 minute, a potom dobro isperite toplom vodom, jer ona bolje spire ostatke. Nakon što ste oprali kosu mješavinom sode bikarbone, vrijeme da je da nanesete ocat na kosu. Pomiješajte 1/5 sirćeta sa 4/5 vode, ukoliko vam se ne sviđa miris sirćeta možete dodati nekoliko kapi lavande, metvice, ili eteričnog ulja ruzmarina. Sve sastojke dobro izmješajte. Najbolje bi bilo da smjesu pripremate u kupatilu i odmah upotrijebite. Nagnite glavu prema naprijed, i zatvorite oči kako bi ste spriječili ulazak ocata u oči. Smjesu ravnomjerno rasporedite i dobro utrljajte u kosu. Pričekajte nekoliko sekundi, a potom isperite hladnom vodom. Hladna voda će zadržati vlagu u kosi, i osigurati joj zdrav izgled i sjaj.

MOJA SADAŠNJA ŽENA I JA IMAMO PETERO DJECE. JA IMAM DVIJE DJEVOJČICE IZ PRVOG BRAKA, ONA ISTO… PROČITAJTE SVE NA:

Moja sadašnja žena i ja imamo petoro djece. Ja imam dvije djevojčice iz prvog braka, ona isto, i imamo zajedničkog sina. Ja radim oko 14 sati dnevno da bih uspio sve nas da prehranim i obezbijedim im sve što treba. Moja žena je doktor nauka, ona se brine o djeci i o kući. Sinoć sam, poslije 16 sati rada, došao kući. Sva djeca su spavala, okupana, sita i čista. Roba je bila ispeglana djevojčicama za školu i za vrtić, užine spremne, knjige spremne, večera spremna. Kuća kao muzej, sudi oprani, čisto, mirisno, roba oprana, usisano. Uz to, skuvala je ručak i odnijela mojim starim roditeljima. Sačekala me kući, sa večerom, uredna i mirisna i nasmijana.


Ja sam počeo da plačem, jer mislim da joj smeta, da joj je stresno, da ne treba da bude toliko vezana svim tim obavezama, a ja se osjećam nemoćno. Plakao sam jer ne mogu više vremena da provedem sa svima njima. Ona me zagrlila i TJEŠILA, kako ona ne bi to mijenjala ni za šta. Ja riječima ne mogu da opišem koliko ja samo nju volim!!!

Napravite domaći serum sa vitaminom E i koristite 3 noći: Vaša koža će biti sjajna i mekana poput bebine! PROCITAJTE VISE NA:

Čest uzrok su nezdrava prehrana, konzumiranje alkohola, cigareta te stres. Vjerovatno kako biste se oslobodili akni, kupujete razne skupe proizvode pune hemikalija koji će vam samo naškoditi. Okrenite se malo prirodnim preparatim je rće vam stvarno pomoći. Probajte sljedeći recept…


Sastojci Bademovo ulje Ružina vodica Vitamin E – 1 kapsula Priprema Uzmite posudu i u nju stavite 2 kašike ružine vode, otvorite kapsulu vitamina E i stavite u smjesu. Potom dodajte malu kašičicu bademovog ulja i sve to pomiješajte. Dobijenu smjesu nanesite na lice naveče i masirajte par minuta. Potom isperite, radite to 3 noći, a potom napravite pauzu od nekoliko dana. Bićete zadovoljni rezultatima.

MOJ SIN IMA 7.GODINA I SLEP JE OD ROĐENJA. VASPITAVAM GA TAKO DA ON MISLI Saznaj sve na;

Moj sin ima 7.godina i slep je od rođenja. Vaspitavam ga tako da on misli da je normalan i da sve može da uradi i postigne u životu i da ne dozvoli da mu iko kaže suprotno. Bili smo na slavi kod prijatelja, i naravno tamo su bila i druga deca. Kada je moj sin čuo drugu decu odmah je otišao kod njih da ih pita da se igraju, međutim oni su se odmah pokupili i otišli u drugu sobu i rekli njemu da neće da se igraju sa njim zato što on ništa ne vidi.


On je ostao sam u uglu sobe i ćutao. Srce me je zabolelo ali ćutala sam za njegovo dobro. I roditelji dece nisu reagovali. Nakon toga je moj mali opet otišao kod dece i seo kod njih. Deca su se igrala a on je slušao i dobacivao. Svi su se smejali i ubrzo okupili oko njega. Ostatak večeri su se igrali i smejali i kad smo krenuli kući deca su plakala zato što ne mogu još malo da se igraju sa mojim sinom.

SVE POPULARNIJA DIJETA SA JAJIMA: IZGUBITE 3 KILOGRAMA U SAMO 3 DANA! Saznaj sve na;

Ovaj 3-dnevna dijeta će vam pomoći da izgubite težinu na najlakši mogući način! Tokom ove dijete trebali biste izbjegavati konzumiranje tjestenine, soli, šećera, fast fooda, masno meso, pržene hrane i čips. Prvi dan Doručak: 2 kuhana jaja, 2 paradajza, a jedna šolja zelenog čaja bez šećera. Ručak: 2 bjelanjaka, 120 g kuhane ili pečene ribe, jedna šolja zelenog čaja. Užina: 1 jabuka Večera: Kuhana mrkva, brokula, cvjetača, mahune, grašak i sl sa jednom šoljom zelenog čaja. Drugi dan


Doručak: 2 kuhana jaja, 1 banana i 1 šolja zelenog čaja. Ručak: 2 bjelanjaka, 120 g kuhane piletine, bez kože, jedna šolja zelenog čaja. Večera: jedna kriška tosta, 120 g kravljeg sira, jedna šolja nemasnog mlijeka. Treći dan Doručak: 2 kuhana jaja i jedna čaša soka od paradajza Ručak: 2 bjelanjaka, 120 g kuhanog crvenog mesa i jedna šolja zelenog čaja. Večera: 2 pečena ili kuhana krompira, salata i jedna čaša zelenog čaja.

ISPOVEST: U braku sam 3 godine s čovjekom koji je imao brak iza sebe, ali je propao jer ga je bivša žena uhvatila u prevari sa mnom… SAZNAJTE SVE NA:

U braku sam 3 godine s čovjekom koji je imao brak iza sebe, ali je propao jer ga je bivša žena uhvatila u prevari sa mnom. Sa njom ima sina, kojem predajem u srednjoj školi i on koristi svaki trenutak da me ponizi pred ostalim đacima.


Svim učenicima govori da sam ja sponzoruša koja je rasturila brak njegovim roditeljima i da sam žena niskog morala. Počeo je da me javno proziva na času i svaku temu prebacuje na muško-ženske prevare i rasturanje brakova. Pokušavam ga ignorisati, ali ne mogu više! Razmišljam da predam razred nekom drugom profesoru jer nemam snage da tripem svakodnevna poniženja i uvrede od njega.

MUČITE SE SA DIJETAMA, A DOVOLJNO JE DA SAMO OVO STAVITE U VODU I PIJETE SVAKI DAN! Saznaj sve na:

Voda sa voćem je super niska u kalorijama i prepuna antioksidanasa i hranjivih tvari, i to je sve prirodno. Hidratacija tijela je jedan od najvažnijih aspekata, a ova voda će vam pružiti upravo to. I to tokom cijelog dana. Prednosti vode sa aromom voća: – Poboljšava raspoloženje – Stalno ste hidrirani – Pojačava metabolizam – Pomaže vam u održavanju zdrave težine – Daje tijelu više energije


– Smiruje stomačne probleme – Ispire toksine iz vašeg sistema – Pomaže vašem tijelu u otpuštanju masnih ćelija – Čuva organe zdravim dok se znojite – Smanjuje umor mišića dok radite – Pomaže vam oporaviti se brže nakon trening Vrlo lako ju je napraviti. Samo iscijedite sok od bilo kojeg voća u čašu vode i to je to. Spremno za konzumiranje. Uživajte!

NEKIH 5 GODINA SMO ZAJEDNO, U BRAKU I ZADNJIH 2-3 MJESECA MOJ MUŽ.. SAZNAJTE SVE NA:

Neekih 5 godina samo zajedno, u brakuu i zadnja 2-3 mjesecaa moj muž se mnogo promijenio, sve češće je bio van kuće, opijao se u kafanama, a najgore… osjećala sam da me vara, da ima drugu. Sinoć smo trebaali ići kod mojih roditelja na večeru, ali njega nije biloo cijeli dan. Obzirom da smo malao mjesto, iznervirana sam krenula da obilazim obližnje kafane i u jednoj RUPI sam ga našla kako pije, a konobarica (žena od nekih 50 godina i 80 kg) mu sjedi u krilu i tako se maaze, gura joj ruku dole i tako to.


-Ušla sam počela da histerišem, galamim, te sam mu opsovala mrtvu majku koja ga je takvog rodila. Ustao je, bez riječi prišaoo i tako me ošamario da sam pala na pločice. Izvukao me vani i vratio se svojoj konobarici. Ne znam kada je došao kući, napustila saam ga i otišlaa svoojim roditeljima. Ne želim više ni da ga čujem ni da ga vidiim.- -Ostavilaa sam mu i dvogodišnju kćerkicu, ne želim nikakvu vezu sa njim da imam. Nema tu više dobra za mene, a baš ga mnogo volim i uvijek ću ga voljeti, ali sreća tek mi je 26 godina i imaa vremena da sve ovo prebrodiim i krenem iz početka.

RECITE ZBOGOM VISEĆEM STOMAKU: Uklonite ga ovim snažnim prirodnim lijekom za samo 10 dana!

Primjetnoo je da sve više i više ljudi srednje životne dobi ima tendenciju povećavanja udjela masti u ukupnoj tjelesnoj težini, a i da je ta pojava izraženija kod žena. Također u velikoj većini slučajeva takve masnoće se nakupljaju oko trbuha. Mnogo ljudi olako prihvaaaćaju tu činjenicu kao posljedicu starenja. Trbušna ili visceralna masnooća… Trbušna ili visceralna masnoća je od važnosti kada je u pitanju zdravlje i puno je više od potkožnog masnoga tkiva. Visceralno masno tkivo leži izvan dosega u trbušnoj šupljini smješteno između unutrašnjih organa. Visceralno masno tkivo je povezano s metaboličkim poremećajima. Kod žena je povezano s rakom dojkee. Oblik jabuke – alarm za zdravlje Masnoća akumulirana u donjem dijelu trbuha je potkožno masno tkivo, dok masnoća u predjelu trbuha ( oblik jabuke ) je visceralno masno tkivo. Na to gdje će masnoće završiti utječe nekoliko čimbenika, uključujući nasljedstvo. Znanstvenici se slažu oko jedne činjenice da je visceralna masnoća koja obavija struk i unutrašnje organe puno opasnija. Višak masnog tkiva djeluje na hormone Istraživanja pokazuju da je masno tkivo a osobito da su trbušne masne stanice aktivne. Stoga je prihvatljivo razmišljati o mastima kao o endokrinom organu ili žlijezdi. Znanstvenici se slažu da višak masnoće a posebno trbušne narušava normalnu ravnotežu i djelovanje hormona. Visceralna masnoća utječe na imunološki sustav Znanstvenici su uočili da visceralna masnoća ima utjecaj i na imunološki sustav. Također imaju štetni učinak na krvni tlak. Trbušna masnoća povezana s povišenim holesterolom


Jedan od razloga štetnosti viška visceralnog masnoga tkiva mogao bi biti i položaj blizu portalne vene. Visceralno masno tkivo izravno je povezano s povećanim holesterolom. Kako se riješiti trbušne masnoće Puno možemo učiniti u vezi povećane trbušne masnoće ako stavimo težinu pod kontrolu. Posebno je bitna redovita tjelesna aktivnost – barem 30 minuta dnevno. Treniing snage može pomoći u borbi protiv trbušne masnoće. Pravilna prehrana je jako važna. Naša fitometabolička metoda udovoljava svim kriterijima pravilne prehrane. Fitometabolička prehrana bazirana je na mršavim proteinima, složenim ugljikohidratima, voću i povrću. Izbjegavaju se slatki napitci, bijela tjestenina. Ovakva prehrana može vas u vrlo kratkom roku riješiti trbušne masnoće i svih zdravstvenih komplikacija. Masno tkivo kod mnogih izaziva osjećaj nezadovoljstva fizičkim izgledom, no ono može utjecati i na zdravlje. Višak kilograma u području trbuha može dovesti do dijabetesa, visokog tlaka, problema s plodnošću, te mnogih drugih bolesti. Naime, što je više masnog tkiva na području trbuha, to je manja proizvodnja hormona adiponektina koji smanjuje stres i upale. Obično se događa nakon prolaska kroz trudnoću ili nakon što smo izgubili nekoliko kilograma težine, i tada trbušni dio počinje padati. Loš stil života također pridonosi formiranju visećeg trbuha. Danas vam želimo pokazati snažan prirodni lijek za uklanjanje trbušne masti u samo 10 dana i toniranje cijelog abdomena. Ovaj snažni lijek pomoći će tonirati mišiće oko trbuha, čime se poboljšava kvalitet kože. Stručnjaci kažu da bez obzira na vašu težinu, to piće za uklanjanje abdominalne slabosti u 10 dana, radi u bilo kojoj vrsti organizma. Prije probanja ovog nevjerojatnog recepta koji će vas riješiti visećeg stomaka, s doktorom trebate provjeriti da li postoje neki zdravstveni rizici prekomjerne tjelesne težine u području abdomenaa… Evo kako ga pripremiti: Sastojcii: – ½ žlice đumbira – ½ žličice kurkume -½ čajnu žličicu papra -1 l. vode – čajna žličica stevije -5 žlica limunovog soka Pripremaa: Ostavite da voda prokuha u lonac, zatim ga skinite svrućine i ostavite da se ohladi 5-10 minuta. Sada, pomiješajte sastojke u drugu zdjelicu, zatim prelijte vodu iznad njih i dobro promiješajte. Pijte napitak 10 danaa…

ZBOG OVE ŠALE ĆE MU MNOGE ŽENE ZAMJERITI: Evo šta je sad uradio Saša Popović! SAZNAJTE SVE NA:

Direktor Granda Saša Popović svim svojiiim pjevačicama savjetuje da vode računa o svom izgledu i da uvijek moraju da budu zgodne, ali u posljednjoj emisiji Zvezda Granda našalio se sa izgledom dvije takmičarkee.. Naime, Krisninja i Ivona oduševile su sve u studiju svojim glasovima i žiri im je dao svojee glasove. Koliko su bile dobre i koliko su lijepo pjevale, pokazuje i gest Saše Popovića koji je ustao i zatražio da se slika između njih. “Vi ste toliko slatke da ja moram da se svama slikam”, rekao je direktor Granda.,,. “One su toliko slatkee. Stiže grisina u jedan pravi sendvič. Stisnite ga, sad ga stavite! U sendvič”, komentarisale su Jelena i Marija. “I ko kaže da pjevačica mora da ima 90-60-90”, dodala je voditeljka Sanja Kužet. “One su toliko slatke da će i Sale javno da prizna da ne treba da smršaju jer su ovako top”, rekla je Karreuša; “Zaistaa ništa nisam rekao. Šta je važno? Važno je da je naš lift atestiran”, našalio se Saša Popović, a žiriju se ta konstatacija nimalo nije svidjelaaa…

FARMACIJA OVO KRIJE: Tablete za tlak možete baciti u smeće, OVO SU PRIRODNA RJEŠENJE! SAZNAJTE SVE NA:

Faarmaceuti su se pobrinuli da jednom kada krenemo s uzimanjem tableta za visoki krvni tlak, da ih nikada više ne prestanemo uzimati, znači do kraja našeg života. Visoki krvni tlak može imati potencijalno ozbiljne, čak i smrtonosne posljedice. Dobra vijest je da postoje znanstveni dokazi da promjena u prehrani koji može vrlo ozbiljno utjecati na visoki krvniii tlak. Dok ozbiljni slučajevi (npr. 160+/115+) mogu zahtjevati pozornost liječnika i hitnu farmaceutsku intervenciju, previše ljudi i liječnika se nažalost okreće farmaceutskim lijekovima prebrzo, dok u stvarnosti postoje mnoge jednostavne namirnice i biljke koje mogu pomoći od blagih do umjerenih slučajeva povišenoga krvnoga tlaka i održavati ga pod kontrolom… Hrana bogata kalijem (K): Većina od nas troši velike količine kuhinjske soli u svakodnevnoj prehrani. A jedan od zdravstvenih problema u prehrani prebogatoj kuhinjskom soli jest da povisuje krvni tlak, osobito u onih koji su osjetljivi na ovaj mineral. Kada je riječ o regulaciji krvnoga tlaka, ravnoteža između natrija i kalija u tijelu je važna. Dakle, osim smanjivanja unosa natrija (kroz kuhinjsku sol – NaCl), konzumirajte više hrane bogate kalijem i to vam može pomoći dovesti krvni tlak pod kontrolu. Općenito govoreći, svježe voće i povrće su veliki izvor kalija. S druge strane, mnoge obrađene, zapakirane namirnice su natovarene s kuhinjskom soli i drugim štetnim aditivima. Vće i povrće također sadrži puno vlakana koja pomažu u smanjenju visokoga krvnoga tlaka. Voće bogato kalijem uključuje banane, dinje, marelice, datulje, dinje, mango, nektarine, avokado, lubenica, kivi, naranče, mogranja i papaje. Povrće bogato kalijem uključuje: celer, špinat, potočarke, brokula, cvjetača, krastavci, peršin, blitva, šparoge, krumpir, slatki krumpir i artičoke.Za ono koji imaju bolesti bubrega treba napomenuti da prekomjeran unos kalija može biti štetan, a te će osobe sigurno tražiti neke stručne savjete u tom pogledu.


Voda: Jedan mogući lijek za visoki krvni tlak je jednostavan – konzumiranje puno vode svaki dan. Dr. Julian Whitaker, osnivač Whitaker Wellness Instituta u Newport Beachu u Kaliforniji, preporuča pijenje 15 čaša vode svaki dan, oko 2,5 decilitara svaki budni sat. Voda pomaže opustiti tjelesne sustave, uključujući i arterije – tijesne i uske arterije su jedan od glavnih uzroka visokog krvnog tlaka. To je bila njegova glavna preporuka za ovu bolest, a prema njegovim riječima: “Gotovo svi lijekovi za tlak oponašaju učinak povećanog unosa vode.” Češnjak i luk: Istraživanja su pokazala da češnjak, kako u svježem i dopunskom obliku, ima učinke za sniženje krvnog tlakaa. Češnjak također nudi i druge pogodnosti za vaš kardiovaskularni i imunološki sustav. Na primjer, studije su pokazale da češnjak može pomoći u smanjenju razine kolesterola. Kad je riječ o smanjenju krvnoga tlaka, konzumiiranje čak i jednog režnja češnjaka dnevno može pomoći, prema nekim studijama. Neki stručnjaci ukazuju da češnjak ima najbolje zdravstvene prednosti kada se sirov i nasjeckan pripremi 10 minuta prije obrokaa. Luk može pomoći u smanjenju krvnog tlaaka, također.,, Zaključak: Navedeeni prijedlozii mogu pomoći za mnoge slučajeve blagog do umjerenog visokog krvnog tlaka. Za ozbiljne slučajeve koji zahtijevaju medicinske lijekove, nakon što ste napravili promjene u načinu životaa i prehrambenim navikama i kada je situacija pod kontrolom, uporaba lijekova se može polako sužavati, pod nadzorom liječnikaa…