nedjelja, 11. ožujka 2018.

KREMASTE ČOKOLADNE KOCKE...KOLAČ KOJI SE TOPI U USTIMA PROČITAJ RECEPT NA:

Sastojci: Biskvit: 3 jaja, 150 g šećera, 50 ml ulja, 100 ml mlijeka, 100 g čokolade, 70 g brašna, 1 prašak za pecivo, 100 g mljevenih lješnjaka Krema: 400 ml mlijeka, 1 puding od čokolade, 60 g šećera, 100 g čokolade, 50 ml jake crne kafe, 250 g maslaca Glazura: 20 g maslaca, 100 g čokolade


Priprema: Biskvit: Jaja i šećer pjenasto izmiješajte mikserom, dodajte ulje, mlijeko, otopljenu čokoladu, brašno pomiješano s praškom za pecivo i lješnjake. Sve dobro izmiješajte, smjesu zatim izlijte u namašćen i brašnom posut lim veličine 22×36 cm i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 35-40 minuta. Krema: Prašak za puding pomiješajte sa 2- 4 kašike šećera. Od 400 ml hladnog mlijeka oduzmite 6 kašika i dobro ih promiješajte sa smjesom pudinga i šećera. Ostatak mlijeka skuhajte, skinite s vatre i dodajte mu razmućeni prašak za puding te miješajući kuhajte 1-2 minute. U topli puding umiješajte otopljenu čokoladu i crnu kaFu. Izlijte ga u dublju zdjelu, pokrijte prozirnom folijom i ohladite. Maslac pjenasto izradite i dodajte ohlađenom pudingu. Sve dobro izmiješajte i rasporedite po ohlađenom biskvitu. Glazura: Maslac istopite, maknite s vatre, umiješajte čokoladu izlomljenu na kockice i miješajte dok ne dobijete glatku strukturu. Kolač dobro ohladite, a zatim prelijte čokoladnom glazurom.

Nema komentara:

Objavi komentar