ponedjeljak, 12. ožujka 2018.

RAFAELO TORTA ZA “25 MINUTA” – ZA NJU KAŽU DA JE KRALJICA MEĐU TORTAMA

Sastojci: Za biskvit: 7 bjelanjaka 150 g šećera 1 vrećica Vanilin šećera 1 vrećica Praška za pecivo 70 g Pšeničnog oštrog brašna 150 g Kokosova brašna Za kremu: 7 žumanjaka 2 vrećice Vanilin pudinga 700 ml mlijeka 100 g maslaca 100 g šećera u prahu 500 ml slatkog vrhnja


Još potrebno: 12 komada petit beurre keksa oko 100 ml mlijeka 2-3 žlice maraskina Za posipanje: 50 g kokosova brašna Priprema: Za biskvit: Bjelanjke istucite u snijeg i postepeno dodajte šećer i vanilin šećer uz miješanje. Prašak za pecivo pomiješajte s brašnom te dodajte bjelanjcima, a zatim lagano umiješajte kokosovo brašno. Smjesu ulijte u kalup za torte promjera 26 cm koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 170 °C oko 15-20 minuta dok površina ne postane lagano žuta. Biskvit ohladite i stavite na tanjur tako da gornju stranu okrenete prema dolje.Možete ga navlažiti sa malo mlijeka. Za kremu: Žumanjke izmiješajte s pudingom i 200 ml mlijeka. Preostalo mlijeko stavite kuhati i kad zavrije umiješajte pripremljenu smjesu. Kuhajte uz miješanje dok se ne počne zgušnjavati, a zatim maknite s vatre i ohladite. Maslac i šećer izmiješajte električnom miješalicom i umiješajte u hladnu kremu. Slatko vrhnje istucite u šlag i umiješajte u kremu. Na biskvit stavite pola kreme, zatim posložite kekse koje ste umočili u smjesu mlijeka i maraskina. Prekrijte ostatkom kreme. Tortu pospite kokosovim brašnom.

KOKOS BAKLAVA gotova za pola sata PROČITAJ RECEPT NA:

ljubiteelji kokosa će sigurno uživaati! SASTOJCI: 1 pakovanjee kora za baklavu 5 jaja 1 šolja (od 2 dl) uljaa 1 šolja jogurta 2 šolje šećera 200 gr kokosovog brašnaa, 1 prašak za pecivo sirup


4 šolje šećeraa, 5 šolja vode 1 vanilin šećer PRIPREMA: Umutiti jaja sa šećerom, pa dodati uljee, jogurt i kokosovo brašno sa praškom za pecivo. Sve promiješati. Na dno podmazanog pleha staviti 2 kore, pa fil. Opet staviti 2 kore, pa fil…sve dok se sastojci ne utrošee. Na kraju staviti 3 kore, sjeći baklavu na rombove, pa preemazati uljeem… Peći na 200 C dok ne porumeeni, oko 40 minuta. Dok se baklava peče, pripremiti sirup. Staviti vodu i šećer da provri, pa kuhati na slaboj vatri 10tak minuta. Pred kraj dodati i vanilin šećer. Pečenu baaklavu malo prohladiti, pa preliti vrućim prelivom.Ostaviti da baklava upije sirup, pa dobro ohladiti u frižideru..Prijatnoo!

Jedan dečko od 18 godina otišao je u inonstranstvo, kada se vratio, čekala ga je njegova majka..PROCITAJ VISE NA:

Jedan dečko od 18 godina otišao je u inonstranstvo, kada se vratio, čekala ga je njegova majka sa suzama od radosti na aerodromu. Ona ga je toliko jako zagrlila koliko je mogla, jer ga je puno poželjela. U tome joj reče sin: “Majko ,ja znam, da me puno voliš, ali ti mene osramotiš kad me tako pred svima grliš, kao da sam još malo dijete!” To je majku puno uvrijedilo, jer je mislila da se njen sin ne raduje da je vidi. 6 godina kasnije opet ide sin u inonstranstvo, sada ima 24 godinu, ali majka je ipak pošla na aerodromu da ga isprati. Ali ovaj put ga nije zagrlila, nego mu je okrenula leđa i rekla mu uplakana: “Pazi na sebe, sine moj.” Kad se opet vratio, majka nije bila na aerodromu. Kad


je stigao kući, vidio je jedno pismo s buketom cvijeća od njegove majke. Od silne radoznalosti otvorio je pismo i pročitao ga skroz, kada je završio, zaplakao je jako, jer je momentalno to bio njegov najgori trenutak životu. U pismu piše: Sine moj, kada sam te prije 6 godina zagrlila, plakala sam od radosti, ali kada ove redove čitaš, ja sam već u grobu, u jednom sanduku, pošto sam radi raka umrla. Plakala sam kada sam ti okrenula leđa na tvom drugom odlasku, jer nisam htjela da te osramotim, ali sam ipak znala, da je to bio, zadnji put kad sam te vidjela. Ja te puno volim i uvijek ću biti tu u tvojoj blizini. S ljubavlju tvoja mama. Svi koji svoju majku vole neka kopiraju ovo u svoj status. Ja nemam razlog da se sramim radi svoje majke, jer je ona ta koja mi je život poklonila!

MOJA SNAJA JE VELIKA ROSPIJA! OD KAKO JE DOŠLA U NAŠU KUĆU UNIJELA JE VELIKI NEMIR.. PROCITAJTE VISE NA:

MOJA SNAJA JE VELIKA ROSPIJA! Od kako je došla u našu kuću unijela je veliki nemir. Za komšije i prijatelje ona je nevinašce, SNAJA ZA PRIMJER, jer pred svima glumi dobru osobu, ali kada ostane nasamo sa mnom pokazuje pravo lice. Vrijeđa me, psuje, a NAJGORE mi je jer po naselju priča da je maltretiram i da sam zla svekrva. Neki dan dok smo bile same u kući tako me je izvrijđala da sam od muke proplakala, da bi mi na kraju rekla da dijete koje nosi nije dijete mog sina, već nekoga od 3 njena ljubavnika.


TADA JE NA SAV GLAS IZ ČISTA MIRA PČELA DA VRIŠTI I PLAČE I MOLI ME DA JE NE TUČEM. Iznenadila sam se jer sam mirno stojala barem 2 metra od nje. U tom trenutku je sama sebi opalila dva takva šamara je se lice istog momenta toliko pocrvanjelo da sam mislila da će da izbije krv. Istrčala je na ulicu gdje se već sakupilo par najbližih komšija i molila ih je da je spasu od mene. Cijelo naselje me očima ne može da gleda,da ne govorim za mog sina, a ništa nisam kriva. Ne znam kako da svijetu dokažem da sam nevina i ko je ona, da je zlo koje se jednom rađa.

Potičem iz siromašne porodice. A udala sam se za čoveka koji ima jako bogate roditelje. Saznaj sve na;

Potičem iz siromašne porodice. A udala sam se za čoveka koji ima jako bogate roditelje. Živimo sa njima, svekar je jako los čovek. Non-stop me vredja na racun toga odakle sam.


Govori da su sve žene iz toga grada (odakle sam i ja) rospije i da su došle ovamo da bi se udale jer tamo nemaju hleba da jedu. Mnogo mi je teško zbog toga. Ćutim i trpim, jednostavno nemam izbora.

Moj sin je oženio djevojku druge vjere, oženio je muslimanku i to mi je mnogo … SAZNAJTE SVE NA:

Moj sin je oženio djevojku druge vjere, oženio je muslimanku i to mi je mnogo teško palo. Dugo mi je trebalo da se pomirim sa tom činjenicom, ali ni danas mi nije svejedno, tačnije svakim danom mi je sve teže. Prije mjesec dana saznala sam da je moja snaja trudna, a kada mi je rekla kako će mom unuku dati ime… uh, 5 dana sam bila pod jakim sedativima. Muhamed… totalno sam van pameti, moj prvi unuk… baš mi je teško.Juče sam smogla snage i pozvala sina da razgovaramo po tom pitanju, da mu ukažem na problem,


a kada sam mu rekla da nije uredu da se dijete tako zove on mi je odbrusio da nisam normalna i da je totalno nebitno kako će se njegov sin zvati i da mi je pametnije da se molim da bude živo i zdravo. Zaprijetio mi je ukoliko to kažem njegovoj ženi da će prekinuti svaki kontakt sa mnom. UH… kako boli, ne znam čime sam ovo zaslužila, gorzno, ali koliko sam željela da budem baka, toliko sada više ne želim, najbolje bi bilo kada bi… Bože oprosti, kako da kažem, jednostavno da nikada ne dobijem unuče.

Monte kocke – Sočne i osvježavajuće RECEPT NA:

SASTOJCI: -4 jaja -4 kašike šećera ..4 kašike tople vode -4 kašike brašna -2 kašike kakaa -1 prašak za pecivo Preljev 1 dcl. čokoladnog mlijeka Krema 1 l. mlijekaa, 6 kašika šećera, 8 kašika gustina, 200 gr. maslaca,


Čoko krema 200 gr. čokolade za kuhanjee, 200 gr. nutele 0,5l. šlaga u tetrapaku PRIPREMA: Biskvit dobijatee tako sto pjenasto umutite zumanjke i secer. Dodjate im toplu vodu, kaoo i brašno pomiješano sa kakaom i praškom za pecivo. Na kraju lagano umješate izmiksana bjelanca koja stee umutili sa prstohvatom soli. Lagano bez miksera smjesu svu sjedinite i ispečete na 180 do 200 C koru (kalup srednje veličine). Pečenu i prohladjenu koru prelijetee čoko mlijekom koje ste predhodno ugrijali. Pustiti da se ohladi… Kremu skuhaati i u hladno dodati maslac… Kremu namaazati na biskviit… Tamnu kremu skuhati tako da ugrijete vrhnje do točke vrenja (ne smije prokuhati) i dodate mu čokoladu i nutellu…dobro izmješati da se krema sjedini….ohladiti. Na bijelu kremu namazati tamnu…ukrasi po želji…Uzivajte u kolacu!

USKRŠNJA-VASKRSNA ZABAVA : VODIČ ZA LAKO I JEDNOSTAVNO FARBANJE JAJA PROČITAJ RECEPT NA:

Sigurnoo ste bar jednom do sad imali problema sa farbanjem jaja za Uskrs. Boja se nije dobro primila, sličice se skidaju, nedovoljno kuvana ili popucala jaja. Otkrivamo vam kako da se poslužite malim trikovima.. Umetnost ukrašavanja uskršnih jaja Bilo da ste dobra ili očajna domaćica u kuhinji, kada pričamo o Velikom petku, verovatno ne postoji nijedna žena koja nije imala peh prilikom farbanja jaja za Uskrs. Međutim, nema to veze sa veštinama i talentom, već sa malim trikovima koje ne treba mnogo proučavati, a koji se ne primenjuju dovoljno. Problema je niz, počev od pucanja jaja u loncu, pa sve do loše boje koja se nije primila na ljusku kako treba i pored toga što ste sipali dve kesice više. Kako bi vam pripreme za ovaj praznik protekle glatko, bez problema, rukovodite se našim malim trikovima koji će vam pomoći da izbegnete dizanje kose na glaavi. Izbegnite pucanje jaja Što se tiče samog kuvanja, jaja sobne temperature (nikako ih pre kuvanja ne smete držati u frižideru) stavite u vodu koju ste prethodno dobro posolili i u nju stavili dve kašike sirćeta. Uvek jaja stavljajte u hladnu vodu kako bi se postepeno zagrevala i kako bi se izbeglo pucanje. Kuvajte ih desetak minuta na tihoj vatri. Izvucite savršene boje Tehnike farbanja su raznovrsne i uspeh izvlačenja boja zavisi upravo od njih. Najčešći, a ujedno i najjednostavniji način farbanja je pomoću boja iz kesice. Međutim, neretko se dešava da boja nije onog inteziteta koji ste očekivali. Kako biste bili sigurni da će se farba na jajiima primiti odlično, potrebno je da sipate više kesica u manju količinu vodee….


Takođe, ono što možda niste znali, to je da boju u prahu uopšte ne morate da rastvarate u vodi. Sa vrlo malo vode napravite kremastu smesu u koju ćete umakati jedno po jedno već ohlađeno jaje. Za ovaj postupak će vam trebati malo više vremena, ali zato možete biti sigurni da će intezitet boje biti savršen, Prirodne bojeMnoge žene se, umesto za veštačke, pre odlučuju za tehnike farbanja prirodnim bojama, baš onako kako su to radile naše prabake i bake. Atraktivne boje izvlače se pomoću voća, povrća i cveća, a ono što je najbitnije, to je da u vodu u koju ste prethodno ubacili jaja i sredstvo bojenja ubacite i kašiku sirćeta kako bi se poja primila jačee… Takođe, što veće količine prirodnih sastojaka stavite u vodu, to će i farbanje biti uspešnije. Za crvenu boju možete da koristite koren cvekle ili crvenog radiča, za zelenu se koriste listovi spanaća ili koprive, ljubičasta se izvlači pomoću cvetova zumbula ili ljubičice, a savršena braon boja pomoću šoljice crne kafe Lukovina: Sve što vam je potrebno su najlon čarape, ljuska od crnog luka i travčice kojim želite da prošarate jaja. Postupak je vrlo jednostavan. Ukoliko niste skupljali ljusku od luka za potrebe Velikog petka, uvek možete da odete do obližnje pijace i da pazarite lukovinu. Kakoo biste što preciznije nalepili biljku na jaje, možete je pre toga malo pokvasiti vodom…. Kada to uradite, uvucite jaje u čarapu i zavežite je da travka ne bi spala sa jajeta. Tako uradite sa svakim jajetom ponaosob, a ukoliko ne želite nikakve šare na jajetu, možete ga samo direktno ubaciti u lukovinu. Kao što smo već napominjali, potrebno je da jaja pre kuvanja budu sobne temperatre i da se u vodu stavi kašika sirćeta i soli. Ubacite lukovinu i unapred spremljena jaja u vodu i kuvajte desetak minuta. Naravno, što više lukovine stavite, to će boja biti intenzivnija. Ukoliko se odlučite za ovu tehniku, vreme je da pošaljete svoju dečicu na obližnju livadu kako bi vam ubrala travke kojima ćete ukrasiti jaja.

MUŽ ME JE OSTAVIO U 9 MESECU TRUDNOĆE I OTIŠAO SA MLAĐOM DJEVOJKOM U PARIZ. BORILA SAM SE SVIM SNAGAMA.. VIŠE SAZNAJTE NA:

Muž me je ostavio u 9 mesecu trudnoće i otišao sa mlađahnom devojkom u Pariz. Borila sam se svim snagama, i radila po 12 sati da bih obezbedila svojim mališanima sve što je potrebno da bi bili srećni. Sve dok jednog dana nisam upoznala čoveka koga je žena ostavila jer ne može da ima decu. Polako smo počeli da se zabavljamo, moje dečake je prihvatio kao da im je pravi otac, kao i oni njega. Ubrzo smo usvojili i jednu malenu devojčicu.


Moj prvi muž se vratio posle 16 godina da traži da mu oprostim jer mu je ta klinka uzela sve što je imao i zatrudnelae sa drugiiim. Ja mu nisam oprostila, ali sam ga pustila da vidi svoje sinove. Međutim ni oni nisu hteli ni da ga vide ni da ga čuju. A ja sutra slavim 18. rođeeendan mojih momaka…

SLANE KORPICE RECEPT OD MOJE SVEKRVE KOJA IH JE UVIJEK PRAVILA ZA SLAVLJA UKUSNE SU I DEKORATIVNE PROČITAJ RECEPT NA:

Receept za korpice sam dobila od moje svekrve, koja ih je uvek pravila za neka veća slavlja. Ukusne su i vrlo dekorativnee…! Sastojci: Testo: 280 gr brašna tip 400 140 gr margariina 2 žumanceta 2 kašike kisele pavlake pola praška za pecivo maloo solii,.


Fil: 300gr krompiira 100gr šargarepe 100gr kiseelih krastavca 200gr pečenice 200gr majoneza Pripremaa: 1. Fil: Šargarepu i krompir skuvati i dobro ohladiti. Zatim narendati na krupno rende, pečenicu iseći na kockice i sve zajedno spojitii sa majonezom. 2. Tijesto: od navedenih sastojaka umesti testo. Otkiidati male loptice, pa utisnuti u kalupe. Ja sam dobila ovaj zgoodni kalup, pa sam u njemu pravila korpice. Ispeći u zagrejanoj rerni na 180C. Korpiice ohladiti, pa filovati sa pripremljenim filom. Ukrasiti po želji.,..

ZDRAVLJE -SAVJETI ODMAH DJELUJE: Navečer je namazala zglobove ovim uljem, ujutro je ništa nije boljelo (RECEPT)

Artristis je bolest zglobova i često se javlja kod ljudi. Srećom, ove boli se možete riješiti pomoću mješavine koju i sami možete pripremiti. Potrebno vam je: – 3 kapi ricinusovog ulja – kašika kokosovog ulja


Priprema: U posudici pomiješajte ova dva sastojka, piše “Novi“. Preporučljivo je da ovo nanosite na bolne zglobove navečer prije spavanja, budući da tada tijelo miruje i biće duži period djelovanja smjese. Ujutro kada ustanete primijetit ćete da se bol smanjila, pa čak i potpuno nestala. Savjetuje se da ovu mješavinu primjenjujete nekoliko dana uzastopno kako biste spriječili da se bol vrati.

Samo sa ovom namirnicom: PREPOLOVITE SVOJU TEŽINU U REKORDNOM VREMENU! EVO KAKO

Studija o životinjama pokazala je da je đumbir učinio pacove mršavijim za manje od 30 dana, a poboljšani su i šećer u krvi i leptin. Leptin je hormon za osjećaj sitosti nakon jedenja i ključan je za gubljenje težine. Stručnjaci su rekli da ovaj korijen zaustavlja gojaznost i da je najbolji za takvu prevenciju. Druga studija kaže da jedenje đumbira može smanjiti težinu. Bolje je od dodatka. Također sa đumbirom poboljšavate HDL dobar holesterol i povećavate varenje. Koristi se već hiljadama godina kao lek, začin, hrana. Bogat je eteričnim uljima, vitaminom B, bakrom i magnezijem. Smanjuje upale i ublažava alergije Sastojci koje đumbir sadrži korisni su u sprečavanju biosinteze prostaglandina, koji je odgovoran za upale. Ima analgetska, smirujuća i antibakterijska svojstva. Primjenjuje se kod liječenja reumatoidnog artritisa, i drugih bolesti mišićno-koštanog tkiva. Kako to može smanjiti težinu? Osim težine u kontrolnom stanju, đumbir takođe može ukloniti višak masnih tkiva.


To vam sprečava prejedanje, reguliše hormone i čini vas energičnim. To je zasitna hrana, zaustavlja želje i utiče na sve hormone kako bi spriječio stresne šiljke kortizola, zaustavlja oštećenje metabolizma i imuniteta. Istraživanje iz 2004. kaže da đumbir zaustavlja kortizol. Više kortizola znači veću težinu i teži gubitak težine. Dakle, morate resetirati tijelo i balansirati hormone ponovo da biste izgubili stomak. Uzimajte đumbir stalno i ubrzajte metabolizam. Takođe, njegov ukus čini vas energičnim i ostajete u formi. Za gubitak težine, uzmite malo đumbira prije obroka. Ovaj nivo metabolizma funkcioniše i poboljšava varenje, povećava energiju i smanjuje kortizol. Također pokušajte da pomiješajte đumbir s limunom. Dodajte soli u ovo, jedite prije obroka i kontrolišite težinu. Ili uzimajte đumbir čaj za brz metabolički rad i zdravlje. Koristite ga i kao začin i ne ograničavajte ga! Studije su pokazale da đumbir za nekoliko minuta poboljšava njegove prednosti i okus jela. Korijen je dobar u okusu.

IZGUBITE ČAK 10 KILOGRAMA ZA 7 DANA: Probajte čudesnu dijetu sa jabukama!

Jabuka je izuzetno voće čija korisna i zdrava svojstva se često podcjenjuju i zanemaruju. Osim što štiti vaše zube, jabuka također topi i masne naslage, i to vrlo uspješno. Isprobajte ovu odličnu dijetu koja sadrži samo zdrave i ukusne namirnice a uz koju ćete se bez gladovanja riješiti nakupljenih kilograma! Dnevni meni sadrži vrlo malo ugljikohidrata te sasvim dovoljno proteina koji dokazano smanjuju apetit. Jednostavno kombinujte namirnice koje ćemo navesti u nastavku i uživajte u svojim obrocima uz brzo mršanje. PREPORUČENE NAMIRNICE: Svo voće (posebno jabuke), sušeno voće, orasi, bademi, svježi sir, jogurt, jaja, pileća prsa, puretina, teletina, riba, integralna riža, zobene pahuljice, brokula, mrkva, blitva, špinat, svježa zelena salata i paradajz.


Izbjegavajte slatkiše upotpunosi, a osjetite li baš snažnu želju za nečim slatkim pojedite red tamne čokolade. PRIMJER DNEVNOG JELOVNIKA: Doručak: Jabuka (prije obroka na prazan stomak), omlet i zobene pahuljice sa mlijekom. Užina: Šoljica svježeg sira ili jogurta sa minimalno masnoće. Ručak: Jabuka, 2 komada pečenih pilećih prsa, kuhano povrće po želji, 2 šake integralne riže. Užina: Voće ili kuhano povrće po izboru, jogurt. Večera: Jabuka, losos ili bijela riba sa roštilja i salata po želji. Vi svoj jelovnik možete mijenjati po svojoj želji tako što ćete kombinovati gore navedene namirnice. Pored ovakve ishrane potrebno je piti i dosta vode, barem 2 litra dnevno (ne broji se kafa, sok…)

JOŠ PRIJE BRAKA MUŽ MI JE OBEĆAO DA ĆE BIT UZ MENE KAD SE BUDEM PORAĐALA. KAD SAM ZATRUDNILA

Još prije braka muž mi je obećao da će bit uz mene kad se budem porađala. Kad sam zatrudnila, on me pazio me kao kap vode na dlanu cijelu trudnoću. Jedne večeri dolazi on sa posla, jedemo mi, osjećam male bolove, ali kao da beba udara.. Završili sa jelom, on kaže da će oprat suđe. Ja sjedim i gledam tv, kad počela ”voda”, ja njemu govorim voda, on kaže sad ću ti donijet. Ja se uspaničila, ne znam šta trebam, on donosi vode i daje mi.


Ja govorim d je porod krenuo, on se onda uspaničio, ne zna šta, kako, gdje… Kleknuo ispred mene i govore: Udahni, izdahni, ja to radim.. Govorim: šta sad? On: Ne znam, to rade u filmovima.. Ja rekla da me mora u bolnicu odvuć, a on se jadan sav zbunio. Traži ključeve od auta, ključevi na stolu, pita me: jel te trebam nosit do auta ili možeš hodat, reko: hodat ću. Sav se zbunio, jedva hoda, problijedio. Došli u bolnicu i govori doktoru da će bit uz mene, govorim ja da ne mora, on hoće pa hoće. Unutra je sav problijedio ali me nije ostavio! Volim ga.

MOŽEL ANONIMNO… Danas sam nakon 12 godina braka prvi puta prevarila mog muža.

MOŽEL ANONIMNO… Danas sam nakon 12 godina braka prvi puta prevarila mog muža. Ovaj vikend sam bila sa direktorom na jednom seminaru i desilo se. Ni sad ne mogu da vjerujem, diroktor je skoro 20 godina stariji od mene, ima 52 godine, ali je nevjerovatno spretan u krevetu. Prvi put sam osjetila ONO NEŠTO, ne mogu riječima opisati, bilo je fenomenalno. On je već duže vremena razveden i dok smo ležali u krevetu ponudio mi je da se preudam za njega, da ostavim muža i dvije kćerke i počnem da živim sa njim.


Rekla sam mu da ću da ozbiljno razmislim o ponudi… iskreno ovog trenutka bi se udala za njega jer u njegovom zagrljaju sam se prvi puta osjetila kao dama, osjetila sam da je cijeli svijet moj, da mogu sve što poželim, ali malo me muče kćerke, imaju 10 i 6 godina, mnogo su vezane i za mene i za mog muža, ne znam kako bi reagovale, opet sa druge strane nisu jedine kojima su se roditelji razveli, a i novac bi mogao nadomjestiti sve… Stvarno ne znam, totalno sam zbunjena, osjećanja su mi totalno pomiješana… pruža mi se prilika da uživam u životu i ne smijem je propustiti.

SJAJNE I GUSTE: Od ovog recepta obrve rastu k’o iz vode!

Debele obrve su uvijek bile zahtjevne. Debele, dobro oblikovane obrve mogu poboljšati vaš izgled, dok tanke i rijetke obrve mogu učiniti da izgledate starije. Mnogi ljudi završavaju sa obrvama koje su suviše tanke. Ponekad, tanke obrve dolaze kao rezultat procesa starenja, nedostataka u ishrani, loše kozmetičke primjene ili zdravstvenih stanja kao što su hipotiroidizam, ekcem i alopecija areata. Medicinski tretmani, kao što su hemoterapija i zračenje, takođe mogu prouzrokovati gubitak kose, uključujući i liniju obrva. Ako su vam obrve previše tanke, možete lako riješiti ovaj problem pomoću nekih prirodnih kućnih lijekova. 1. Ricinusovo ulje Ovo ulje je jedan od najefikasnijih lijekova koji povećava rast obrva. Sadrži proteine, vitamine, masne kiseline i antioksidante koji njeguju folikule kose i promovišu rast kose. Pored toga, korisno je u tome što se odupiremo bilo kojim mikroorganizmima koji ometaju rast obrva. 1. Umočiti vatu u čisto ricinusovo ulje i nanijeti ga na svaku obrvu.


2. Masirajte nježno prstima od 2 do 3 minuta. 3. Ostavite ga na najmanje 30 minuta ili preko noći. 4. Operite ga mlakom vodom i blagim sredstvom za čišćenje. 5. Ponovite jednom dnevno nekoliko sedmica dok ne primijetite poboljšanje. Napomena: Prestanite sa korišćenjem ricinusovog ulja ako izazovu iritaciju. 2. Kokosovo ulje Da biste uživali u gustim i impresivnim obrvama, možete koristiti kokosovo ulje. Različiti proteini kao i hranljivi sastojci poput vitamina E i gvožđa u kokosovom ulju promovišu zdrave i debele obrve. Takođe može pomoći da obrve budu tamnije. 1. Stavite nekoliko kapi toplog kokosovog ulja na vrh prstiju i nanijeti na obrve. 2. Masirajte lagano nekoliko minuta da povećate cirkulaciju krvi. 3. Ostavite to preko noći. 4. Sljedećeg jutra, isperite to toplom vodom. 5. Uradite to u trajanju od 1 do 2 mjeseca da biste primijetili promjene u debljini obrva. 3. Maslinovo ulje Maslinovo ulje je također dobro za obrve. Ono je bogato vitaminom E, maslinovo ulje može pomoći bržem rastu obrva. Također će pomoći održavanju tamne boje. 1. Masirajte obrve toplim maslinovim uljem 5 minuta prije odlaska u krevet. Ostavite ga preko noći, a zatim ga isperite toplom vodom sljedećeg jutra.

AKO SE NEKO SJEĆA OVOG NEKA SE JAVI: Mlađe generacije sigurno ne znaju čemu služi (FOTO)

Bila je to spravica bez koje je, na primjer, život u vojsci bio nezamisliv. Danas se rijetko može vidjeti i rijetko se koristi, zamijenile su je neke druge, moderne i praktičnije naprave. Ne znate o čemu pričamo? Radi se o nožu za konzerve! Ipak, ima nekih koji se ovog nožića itekako rado sjećaju, a neki čak proizvode i prodaju.


Tako smo na oglasniku njuškalo pronašli oglašivača koji prodaje upravo te starinske otvarače za konzerve, hrvatske proizvodnje, prekrasnog sjajnog izgleda, za svega osam kuna.

HURMAŠICE SA NAJVIŠE PREGLEDA NA NETU

Sastojci 1 jaje 3supene kasike secera 3supene kasike jogurta 350g putera pola kesice praska za pecivo 650g brasna po potrebi (tvrdje zamjesiti) AGDA: 1,2l vode 1kg secera par kolutica limuna Priprema 1. Prvo puter u mikrostalnoj pecnici rastopite onako da bude mekano nastarnu sa vilicom umutite jaje i secer dodati jogurt . 2.


Zatim dodati omeksani puter i miksati mikserom dok se masa ne zgusne … 3. Dodati pecivo ,zatim brasno postepeno dodavati i mjesiti ga rukom onako da bude tvrdje kao na slici . da se ne rasipa da ga mozete formirati . (nezno tvrdje )sledeci put mjerim tacno brasno mada se ovo radi po osjecaju ! 4. Od smjese praviti kuglice malo vece od oraha i formirati ih u rolice . 5. Zatim ih sarati sa rendom ili vec kako volite mogu se i vilicom izbosti. I redati u pleh jednu do druge . 6. Peci ih na 180° da vam ne izgore (posmatrati ih ) da imaju neku finu boju (zavisi od pecnice) 7. Kada budu vec gotove, pripremiti agdu .. kuhati je 15 min i politi prohladjene urmasice

ZNAČI NEMA BOLJIH....VRH KOCKE

Sastojci 4 jajeta 100 gr šećera u prahu 150 gr putera 2 kašike kakaa 1 kesica praška za pecivo 3 kašike brašna 150 gr mlevenih oraha nadev: 200 gr džema od bresaka 150 gr mlevenih oraha 150 gr šećera u prahu 2 kesice vanil-šećera 50 ml ruma 200 gr čokolade za kuvanje 3 kašike ulja DODAJ U POPIS ZA KUPNJU Koristili smo Vanilin šećer Kakao u prahu Prašak za pecivo


Bijelo brašno glatko (TIP 550) Džem extra breskva Vanilin šećer Kakao u prahu 12345 Priprema Odvojiti belanca od žumanaca i belanca mikserom ulupati u čvrst sneg. U sud sa žumancima dodati puter i šećer u prahu i mikserom umutiti da se dobije penasta masa. U umućenu masu sipati suve sastojke (brašno, pzp, orahe i kakao) i lopaticom sjediniti. Na kraju dodati ulupan sneg od belanaca i blagim prevrtanjem mešati dok se sve ne sjedini. Pravougaoni pleh (ili tepsiju 32x20 cm) podmazati i posuti brašnom, pa u njega izručiti masu i poravnati je. Peći 30 minuta u rerni zagrejanoj na 180°C. Pečeno testo ohladiti. U sud sa mlevenim orasima dodati šećer u prahu, vanil-šećer i rum. Sve dobro izmešati kašikom. Ohlađeno testo premazati marmeladom od bresaka i odozgo naneti fil od oraha. Rukama utapkati orah u marmeladu da se zalepi. Rastopiti na pari ili u mikrotalasnoj čokoladu i ulje, sve dobro promešati i ravnomerno premazati preko kolača. Ohlađen kolač seći zagrejanim nožem na kocke - nož prvo pod mlaz vruće vode ispod česme (ili u sud sa vrelom vodom), pa onda brisanje i sečenje. I tako za svaki rez.. Isečene kocke složiti na tacnu, dekorisati po želji i poslužiti. Mi smo uživali u ovom kolaču uz popodnevnu kafu i desertno vino. U originalnom receptu je fil od oraha pre nanošenja na marmeladu rastresit i utapka se u nju, a odozgo učvrsti rastopljenom čokoladom. Meni se omaklo više ruma, onog alkoholnog, pa mi je fil sa orasima bio malo ređi.. Nismo se bunili, samo smo bili još veseliji posle kolača!

Imala sam divnog muža, troje djece i stan, i sve sam OSTAVILA!

Šta raditi kada u vama nestane svetlo? Ovo je pitanje koje sebi svakodnevno postavlja mnoštvo bračnih drugova, a sve u nadi da će se pojaviti neko ko će sve izgovore i boli ukloniti čarobnim štapićem. Blogerka Karli Izrael objasnila je za Hafington post zbog čega je odlučila da ostavi porodicu – decu i supruga i šta je to za nju značilo. “Primetila sam kako na Guglu sve češće tražim odgovor na pitanje da li da ostajem u braku zbog dece. Preklinjala sam Boga da mi kaže šta da ardim. Plakala sam svaki dan dok sam hodala oko svoje savršene kuće. Šest godina bračnog savetovališta, tri divna dečaka, nije bilo preljuba, nije bilo kockanja, a ja sam iz dana u dan u sebi umirala Nisam znala koliko možeš biti usamljen u braku. Ležimo jedno pored drugoga na krevetu, ne dodirujemo se, svako sa svojim telefonom u ruci, kao brodovi koji se mimoilaze. Bio je dobar čovek i dobar otac. Ali kako sam žudela za povezanošću i osećajem da me neko želi. Tiho stiskanje vilice i pogledi koji se ignorišu. Imamo dvoje male dece i razvod bi ih dotukao. Razvod bi dotukao i njega. Zato odlučujem da ostanem, opet i opet odlučujem ostati. I svakog dana deo mene umire.


Sedela sam tako sa svojim najboljim drugaricama, kada su me pogledale i rekle: “U tebi je nestalo svetla.” I to je sve što mi je potrebno. Pokušavala sam da ostanem zbog dece, zbog njega i u tom procesu sam izgubila sebe. Nakon što su me prijatelji i porodica savetovali, ja sam ipak izabrala sebe. Nema više tajni, nema više papirića s porukama, nema više toliko savršenih postova na Fesjbuku… Pravni postupak razvoda bio je brutalan, a zajednički život dok smo pokušavali da prodamo kuću iz snova testirao je svaki delić moga bića, ali to je bio jedini način da izađem iz svega. Moji dečaci bili su uspešni iako njihov život nije bio onakav kako smo planirali, ali oni opet imaju majku koja sija iznutra”, napisala je blogerka svoju ispovest, a zatim i pojasnila svima koje su to pozitivne stvari koje su joj se dogodile nakon razvoda: 1. Veoma temeljno upoznate svog bivšeg supruga 2. Približite se Bogu 3. U životu vam ostaju samo pravi prijatelji 4. Osećaj krivicee zbog donesene odluke potpuno će nestati 5. Bićete u najboljoj formi u životu ili od silnog hodanja ili od vežbanja 6. Nema više svađa oko toga zbog čega je sudopera i dalje puna 7. Otkrićete koliko ste izdržljivi 8. Više ćete pisati, više ćete čitati, više ćete plakati i bolje upoznati sebe 9. Znaćete tačno na šta da obratoite pažnju u sledećoj vezi 10. Nakon što prođu brige zbog novca, određivanje rasporeda viđanja djece, plaćanje troškova advokatu, svađe s prijateljima i ružne reči, jedino što će vam ostati ste zaista vi.

MAJKA MI BILA TRAŽILA DA JOJ POZAJMIM 100EURA JER JOJ JE TREBALO....

Majka mi bila trazila da joj pozajmim 100 eura jer joj trebalo nesto i obecala da ce mi vratiti za pad dana, sacekao ja par dana i pitao kad moze da mi vrati jer mi ipak trebaju pare, a ona se prodrala na mene i eto tad me slagala… i kad su bili na posao meni doslo na ideju da pretresam maminu i tatinu sobu, u njihovoj ladici donjeg vesa nasao sam pet kesica marihuane.


Ne da sam izgubio poverenje u roditelje vec ne mogu da verujem da ljudi u pedesetoj godini duvaju travu, vise mi nije zao za 100 eura zao mi je sto su roditelji navuceni na travu.