ponedjeljak, 12. ožujka 2018.

RAFAELO TORTA ZA “25 MINUTA” – ZA NJU KAŽU DA JE KRALJICA MEĐU TORTAMA

Sastojci: Za biskvit: 7 bjelanjaka 150 g šećera 1 vrećica Vanilin šećera 1 vrećica Praška za pecivo 70 g Pšeničnog oštrog brašna 150 g Kokosova brašna Za kremu: 7 žumanjaka 2 vrećice Vanilin pudinga 700 ml mlijeka 100 g maslaca 100 g šećera u prahu 500 ml slatkog vrhnja


Još potrebno: 12 komada petit beurre keksa oko 100 ml mlijeka 2-3 žlice maraskina Za posipanje: 50 g kokosova brašna Priprema: Za biskvit: Bjelanjke istucite u snijeg i postepeno dodajte šećer i vanilin šećer uz miješanje. Prašak za pecivo pomiješajte s brašnom te dodajte bjelanjcima, a zatim lagano umiješajte kokosovo brašno. Smjesu ulijte u kalup za torte promjera 26 cm koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 170 °C oko 15-20 minuta dok površina ne postane lagano žuta. Biskvit ohladite i stavite na tanjur tako da gornju stranu okrenete prema dolje.Možete ga navlažiti sa malo mlijeka. Za kremu: Žumanjke izmiješajte s pudingom i 200 ml mlijeka. Preostalo mlijeko stavite kuhati i kad zavrije umiješajte pripremljenu smjesu. Kuhajte uz miješanje dok se ne počne zgušnjavati, a zatim maknite s vatre i ohladite. Maslac i šećer izmiješajte električnom miješalicom i umiješajte u hladnu kremu. Slatko vrhnje istucite u šlag i umiješajte u kremu. Na biskvit stavite pola kreme, zatim posložite kekse koje ste umočili u smjesu mlijeka i maraskina. Prekrijte ostatkom kreme. Tortu pospite kokosovim brašnom.

Nema komentara:

Objavi komentar