ponedjeljak, 12. ožujka 2018.

Monte kocke – Sočne i osvježavajuće RECEPT NA:

SASTOJCI: -4 jaja -4 kašike šećera ..4 kašike tople vode -4 kašike brašna -2 kašike kakaa -1 prašak za pecivo Preljev 1 dcl. čokoladnog mlijeka Krema 1 l. mlijekaa, 6 kašika šećera, 8 kašika gustina, 200 gr. maslaca,


Čoko krema 200 gr. čokolade za kuhanjee, 200 gr. nutele 0,5l. šlaga u tetrapaku PRIPREMA: Biskvit dobijatee tako sto pjenasto umutite zumanjke i secer. Dodjate im toplu vodu, kaoo i brašno pomiješano sa kakaom i praškom za pecivo. Na kraju lagano umješate izmiksana bjelanca koja stee umutili sa prstohvatom soli. Lagano bez miksera smjesu svu sjedinite i ispečete na 180 do 200 C koru (kalup srednje veličine). Pečenu i prohladjenu koru prelijetee čoko mlijekom koje ste predhodno ugrijali. Pustiti da se ohladi… Kremu skuhaati i u hladno dodati maslac… Kremu namaazati na biskviit… Tamnu kremu skuhati tako da ugrijete vrhnje do točke vrenja (ne smije prokuhati) i dodate mu čokoladu i nutellu…dobro izmješati da se krema sjedini….ohladiti. Na bijelu kremu namazati tamnu…ukrasi po želji…Uzivajte u kolacu!

Nema komentara:

Objavi komentar