SASTOJCI:
-4 jaja
-4 kašike šećera
..4 kašike tople vode
-4 kašike brašna
-2 kašike kakaa
-1 prašak za pecivo
Preljev
1 dcl. čokoladnog mlijeka
Krema
1 l. mlijekaa,
6 kašika šećera,
8 kašika gustina,
200 gr. maslaca,
Čoko krema
200 gr. čokolade za kuhanjee,
200 gr. nutele
0,5l. šlaga u tetrapaku
PRIPREMA:
Biskvit dobijatee tako sto pjenasto umutite zumanjke i secer. Dodjate im toplu vodu, kaoo i brašno pomiješano sa kakaom i praškom za pecivo. Na kraju lagano umješate izmiksana bjelanca koja stee umutili sa prstohvatom soli. Lagano bez miksera smjesu svu sjedinite i ispečete na 180 do 200 C koru (kalup srednje veličine). Pečenu i prohladjenu koru prelijetee čoko mlijekom koje ste predhodno ugrijali. Pustiti da se ohladi…
Kremu skuhaati i u hladno dodati maslac…
Kremu namaazati na biskviit…
Tamnu kremu skuhati tako da ugrijete vrhnje do točke vrenja (ne smije prokuhati) i dodate mu čokoladu i nutellu…dobro izmješati da se krema sjedini….ohladiti.
Na bijelu kremu namazati tamnu…ukrasi po želji…Uzivajte u kolacu!
Nema komentara:
Objavi komentar