ljubiteelji kokosa će sigurno uživaati!
SASTOJCI:
1 pakovanjee kora za baklavu
5 jaja
1 šolja (od 2 dl) uljaa
1 šolja jogurta
2 šolje šećera
200 gr kokosovog brašnaa,
1 prašak za pecivo
sirup
4 šolje šećeraa,
5 šolja vode
1 vanilin šećer
PRIPREMA:
Umutiti jaja sa šećerom, pa dodati uljee, jogurt i kokosovo brašno sa praškom za pecivo. Sve promiješati. Na dno podmazanog pleha staviti 2 kore, pa fil. Opet staviti 2 kore, pa fil…sve dok se sastojci ne utrošee. Na kraju staviti 3 kore, sjeći baklavu na rombove, pa preemazati uljeem…
Peći na 200 C dok ne porumeeni, oko 40 minuta. Dok se baklava peče, pripremiti sirup. Staviti vodu i šećer da provri, pa kuhati na slaboj vatri 10tak minuta. Pred kraj dodati i vanilin šećer. Pečenu baaklavu malo prohladiti, pa preliti vrućim prelivom.Ostaviti da baklava upije sirup, pa dobro ohladiti u frižideru..Prijatnoo!
Nema komentara:
Objavi komentar