utorak, 8. studenoga 2016.

JABUKOVO SIRĆE – PROVERENO ORUŽJE U BORBI PROTIV ARTRITISA I BOLOVA U ZGLOBOVIMA.









 Bol u zglobovima je vrlo neprijatan, veoma smeta kod obavljanja posla i domaćih obaveza. Kod nekih ljudi, ovaj bol se pojavi nakon dugog, napornog dana i prolazi posle odmora. Ali ovaj tip bola može imati hroničan karakter, povezan sa bolestima zglobova, npr. artritisa. Ako patite od bolova u

 
zglobovima, vrlo dobro znate da standardni lekovi pružaju samo trenutno olakšanje. Najbolji način smanjenja bolova i simptoma artritisa, jeste promena načina života, uključujući i način ishrane. Takođe, možete se okrenuti  sredstvima narodne medicine, a jedno od njih je jabukovo sirće. Načini korišćenja jabukovog sirćeta kod bolova u zglobovima: Kupke. Promešajte 1 čašu jabukovog sirćeta sa 6 čaša vode i u tome pokvasite ruke (ili noge). Ako imate bolove u oblasti vrata ili drugom delu tela, stavite oblog na bolno mesto. Jabukovo sirće - provereno oružje u borbi protiv artritisa i bolova u zglobovima. Trljanje Promešajte 2 supene kašike jabukovog sirćeta sa 1 supenom kašikom


maslinovog uljxxxa., dobro promešajte i utrljavajte ovu smesu u bolne zglobove. Redovna trlajnja pomažu, i efikasno olakšavaju tegobe. Isceljujući napitak. Rastvorite 3 supene kašike jabukovog sirćeta u 300 ml vode, ili bilo kojeg voćnog soka. Konzumirajte ovaj napitak 3 puta dnevno, pre obroka. Jabukovo sirće je odlično i dokazano oružje u borbi protiv bolova u zglobovima, a između ostalog je i snažan antioksidans, koji pomaže čišćenju organizma od toksina. Primenite na sebi ovo sredstvo narodne medicine, i ispričajte svojim prijateljima koji pate od bolova u zglobovima.

izvor : http://uspesnazena.com

PRIJA SPAVANJA POPIJTE OVO I VEĆ UJUTRO ĆETE IMATI MANJE KILOGRAMA! 100% PROVJERENO













Postoji vrlo efikasan napitak za mršanje, i mi ćemo ga podijeliti s vama u
ovom članku, obećavamo zadivljujuće rezultate u kratko vremena.
Sve što vam je potrebno za ovaj čudesni recept jeste med i cimet.

SASTOJCI:
– voda

 
–  kašičice cimeta
– 2 kašičice meda
Priprema:
U lonac napite malo vode i pustite da proključa.
Dodati 2 žličice cimeta i ostavite da se krčka 15 minuta.


Ostavite sa strane i pustite da se ohladi. Kada se ohladi dodajte med.
Ovaj napitak piti prije nego što odete u krevet, a postupak ponovite svake noći dok ne postignete željenu težinu.
Isprobajte i uvjerite se sami.

JEDNOSTAVNO JAKO UKUSNO I SOČNO MOŽE SE PRIPREMATI SA PUNO RAZLIČITOG VOĆA










Ovaj sam recept davno dobila od moje sestrićne, i volimo ga. Ima takvih i ovdje ali evo i moje verzije.Uživajte..

Sastojci
3 jaja
3 dl šećera
1 vanilin šećer


3 dl pšenićnog griza

1 prašak za pecivo
3 dl ulja
4 dl jogurta
1 paket tena kora ili nekih tankih kora za savijaću

Priprema
1
Sve sastojke zajedno pomješati i sjediniti.
2.
Jedan list staviti na radnu površinu, po njemu namazati oko 4-5 žlica smjese, prekriti drugim listom, pa opet namazati sa 4-5 žlica smjese te prekriti i trećim listom i isto premazati sa 4-5 žlica smjese.

 
3.
Sada po rubu lista oko 10cm stavite nadjev po želji, u mom slučaju to su višnje i polako zarolajte.
Tako napravite i preostale dvije štruce.
4.
Stavite ih u namazanu tepsiju, premažite ih sa tom smjesom ( ako vam je ostalo smjese) ili ih samo premažite uljem i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva oko 25 minuta tj dok ne porumene.
5.

PUNJENE PLJESKAVICE BY ME







Još jedan od mojih recepata pod bilješkom "Priprema danas za sutra"......
SASTOJCI
60 dag mješanog mljevenog mesa
1 jaje
2 žlice krušnih mrvica
1-2 svežnja mladog luka sitno nasjeckanog
1 žlica kosanog peršina
sol, papar
za punjenje:
pršut


kiseli krastavci
sir

PRIPREMA
1.
U duboku posudu stavite mljeveno meso pa mu dodajte mrvice, sol i papar, jaje i sitno kosani mladi luk i peršin. Sve sastojke dobro promiješajte da se dobro povežu u kompaktnu masu i ostavite stajati u hladnjaku oko ½ sata. Postupak pripreme
2.
Od pripremljene mesne smjese među dlanovima oblikujte 8 većih tankih pljeskavica. Kad oblikujete pljeskavice, ruke namočite u posudu sa hladnom vodom. Ukoliko se smjesa lijepi po potrebi dodajte još malo krušnih mrvica.
3.

 
Na pljeskavicu položite po šnitu pršuta koju pokrijete sa šniticama tanko narezanih kiselih krastavaca i preko njih položite šnitu sira. Taj nadjev prekrijete sa drugom tankom pljeskavicom i prstima spojite obje pljeskavice da ne iscuri nadjev.
4.
Na isti način pripremite i ostale pljeskavice pa ih pecite u dobro zagrijanoj gril tavi ili još bolje ako možete na roštilju.
Posluživanje
Budući su ovako pripremljene pljeskavice veoma zasitne, ja sam ih poslužila sa laganim prilogom od šampinjona na žaru, pinđurom i salatom.
Dobar tek!
Savjet:
Punjene pljeskavice možete pripremiti i dan ranije, a ispečete ih prije samog posluživanja.
ovako ih je pripremila

http://www.coolinarika.com/

IDEALAN RUČAK NA BRZINU UZ ČAŠU JOGURTA....TURSKE POGAČICE SA MLJEVENIM MESOM










Sastojci
tijesto
ca. 600 g brasna
40 g svjezeg kvasca
300 ml mlijeka
50 ml ulja


so

  fil
350 g fasiranog mesa
1 glavica crnog luka
1 svjeza paprika
1 paradajz
persun
so, vegeta, paprika, biber
ko voli moze dodati ljute papricice
50 ml ulja

 Priprema
1.
Rastopite kvasac u malo mlijeka.
Dodajte u preostalo , pogrijano, toplo mlijeko.
Zamijesite tijesto sa svim sastojcima.
Mjesite dok ne dobije srednju mekocu, po potrebi dodajte jos malo brasna.
Ostavite da stane 1 sat.
  2.


Za fil, sitno izsjeckajte luk, papriku i paradajz i dodajte u fasirano meso.
Dodajte zacine i mjesite smjesu rukom 2 min.
3.
Od tijesta napravite 12 kolacica.
Svaki kolacic pobrasnite malo i razvaljajte valjkom na velicine jedne prosjecne pizze.
Stavljajte po jednu supenu kasiku fila preko pola tijesta.
Preklopite sa drugom polom i zavrnite malo krajeve.
4.
U vecoj tavi rastopite malo putera sa malo ulja.
Przite po 2 pogace u tavi sa obje strane.
Ostavite na kuhinjski papir, da upiju malo masnocu

VOĆNI JOGUR MAFINI....LAGANI SA JOGURTOM I VOĆEM PO VAŠOJ ŽELJI...MEKANI I MIRISNI









Sastojci
muffini
2 jaja
2 kasike secera ili vise ko voli sladje!!!
200 gr jogurta
50 gr ulja
  15 kasika brasna
vanilin secer
prasak za pecivo

 
rendana limunova korica
i jos
voce po zelji
prah secer

Priprema
1.
Umutiti belanca, polako dodajuci secer, zatim zumanca, a onda jogurt, ulje, koricu limuna, vanilin secer, i na kraju brasno sa praskom za pecivo.
2.


  Testo sipati u muffin kalupe do pola, i odozgo staviti voce, ja sam ovaj put stavila kupine.
3.
Mozete ispeci i kolac u plehu.
4.
Peci u prethodno zagrejanoj rerni dok porumene, na 180 stepeni. Kada su gotovi posuti prah secerom.
5.
Prelepi su, mekani i socni.
6.
Od ove kolicine napravila sam 12 muffina.