Za palačinke:
- 2 jajeta
- 300 g brašna
- 2 dl mleka
- 3 dl kisele vode
- malo soli
- 2 kašike ulja
Fil:
- 200 g kačkavalja
- 200 g salame
- 100 ml kečapa
- 1 pavlaka
- malo mariniranih šampinjona
- malo origana
Priprema
1
U posudu staviti jaja i mikserom umutiti. Dodati polovinu brašna i mleka i umutiti. Staviti drugu polovinu brašna, so i ostatak mleka. Mikserom umutiti da nema grudvica. Postepeno dodavati vodu do željene gustine. Dodati ulje i promešati. Smesu ostaviti da odstoji 15ak minuta.
2
Sipate palačinak u tiganj da se peče. Kad ga okrenete odmah stavite kašičicu pavlake, rendani sir, rendanu salamu, malo kečapa i origano i malo šampinjona. Odmah savijete na pola pa na četvrtinu. Okrenuti ga jednom i kratko držati na vati. Izvaditi i na vruć staviti malo rendanog sira i preliti sa malo kečapa. Poslužiti dok su topli.