utorak, 1. studenoga 2016.

Pica palaćinci


Za palačinke:

  • 2 jajeta
  • 300 g brašna
  • 2 dl mleka
  • 3 dl kisele vode
  • malo soli
  • 2 kašike ulja

Fil:

  • 200 g kačkavalja
  • 200 g salame
  • 100 ml kečapa
  • 1 pavlaka
  • malo mariniranih šampinjona
  • malo origana

Priprema

1
U posudu staviti jaja i mikserom umutiti. Dodati polovinu brašna i mleka i umutiti. Staviti drugu polovinu brašna, so i ostatak mleka. Mikserom umutiti da nema grudvica. Postepeno dodavati vodu do željene gustine. Dodati ulje i promešati. Smesu ostaviti da odstoji 15ak minuta.
2

Sipate palačinak u tiganj da se peče. Kad ga okrenete odmah stavite kašičicu pavlake, rendani sir, rendanu salamu, malo kečapa i origano i malo šampinjona. Odmah savijete na pola pa na četvrtinu. Okrenuti ga jednom i kratko držati na vati. Izvaditi i na vruć staviti malo rendanog sira i preliti sa malo kečapa. Poslužiti dok su topli.