subota, 5. studenoga 2016.

recepti za mršavljenje prirodnim putem iskustva

recepti za mršavljenje prirodnim putem iskustva


ZDRAVI RECEPTI ZA MRŠAVLJENJE PRIRODNIM PUTEM

Za mršavljenje i skidanje kilograma je do dana današnjeg  napisano bezbroj knjiga,snimljeno puno video materijala,online treninga,raznih kurseva i dijeta.U eri novih tehnologija,internet je zahvaljujući mnogobrojnim portalima,forumima,društvenim mrežama odigrao značajnu ulogu u celoj priči jer okuplja ljude i odlična je motivacija za mršavljenje ,svakog pojedinca.Na taj način svako može da se obrati široj zajednici,da prenese svoja znanja i iskustva,može se voditi online dnevnik i slično.Nadamo se da  će vam i naša stranica u tome pomoći pre svega da otvoreno razgovarate i prenosite vaša iskustva i podelite koji recept ukoliko imate.U ovom članku potrudili smo se da vam skrenemo pažnju i na alternativne metode o kojima se dosta manje piše makar na ex yu jezicima i prikupili smo odlične domaće recepte,pa da krenemo ..

MRŠAVLJENJE SA TOPLOM VODOM

Ova metoda uopšte nije nepoznata i provereno je delotvorna.Svako jutro na prazan želudac popijte 2 do 3 dl mlake vode i slobodno dodajte limuna po ukusu.Mlaka i topla voda postižu jako dobre rezultate za mršavljenje.Stručnjaci su otkrili da često posežemo za hranom kada smo žedni, jer su centri za glad i žeđ u mozgu locirani jedan pored drugog. Zato, kada osetite glad, najpre popijte, gutljaj po gutljaj, čašu vode, pa ako nakon 15 minuta i dalje osećate potrebu za hranom, prezalogajite nešto manje kalorično. Takođe, pojačan apetit se sreće i kod osoba koje ne spavaju dovoljno, a poželjno je između 7 i 8 sati sna svake noći. Kratkotrajna dnevna dremka u trajanju od pola sata okrepiće organizam i
smanjiti apetit.Za mršavljenje sa toplom vodom se odavno već zna da je to odlična metoda na duge staze,pomaže bolju probavu i izuzetna je za detoksikaciju organizma.Mi vam preporučujemo da pročitate i tekst sassy voda .

AKUPUNKTURA ZA MRŠAVLJENJE

Sve veći broj ljudi širom sveta u borbi protiv suvišnih kilograma praktikuje i neku od alternativnih metoda koje podstiču mršavljenje i uspostavljaju narušeni psihofizički balans.Akupunktura je drevna metoda i primenjuje se u lečenju raznih tegoba, a zahvaljujući iglicama koje se postavljaju duž određenih meridijana, otklanjaju se blokade koje usporavaju protok životne energije. Ona ubrzava metabolizam,pospešuje topljenje masnih naslaga i uspostavlja psihofizičku ravnotežu .Mršavljenje akupunkturom svakako više nije novost i ova metoda ima sve veći broj pristalica.

HIPNOZA ZA MRŠAVLJENJE

Naučna istraživanja pokazuju da osobe koje se podvrgavaju hipnozi s vremenom počinju da usvajaju zdrave životne navike.Korenite promene na psihičkom nivou povećavaju svest o značaju konzumiranja zdravih namirnica, a pritom se lakše kontroliše želja za hranom što pogoduje za mršavljenje.Ova metoda zasad još uvek nema baš velik broj pristalica,makar na našem podneblju..

REFLEKSOTERAPIJA PODSTIČE SKIDANJE KILOGRAMA

Masažom stopala koja su podeljena na refleksne zone i tačke, šalju se refleksni impuls do odgovarajućih organa. Na taj način otklanjaju se blokade koje onemogućavaju normalno funkcionisanje tela, dok se određivanjem osetljivosti pojedinih tačaka mogu otkriti konkretna oboljenja ili poremećaji. U ovom slučaju, terapeut „cilja“ na organe i funkcije koji doprinose mršavljenju, čime se ubrzava metabolizam i kontroliše apetit. Više o ovoj metodi za mršavljenje i lečenje pročitajte u članku : refleksologija stopala .

AROMATERAPIJA SMANJUJE APETIT

U borbi protiv gojaznosti mogu da pomognu i razna eterična ulja koja suzbijaju apetit i deluju opuštajuće. Kao najefikasnije za mršavljenje, pokazale su se arome zelene jabuke, banane, lavande, ruže, kiparisa, bora, kleke, limuna,pomorandže, grejpa, anisa, bosiljka, karanfilića, djumbira, lovora, cimeta, koriiandera, majorana, muskatnog oraha, ružmarina,celera, timijana. Dovoljno je dva-tri puta dnevno po desetak minuta mirisati neko od ovih ulja.

MEDITACIJA ZA MRŠAVLJENJE

Osim što otklanja negativne misli i uspostavlja psihičku ravnotežu, meditacija pomaže i za skidanje kilograma. Konstantna izloženost stresu usporava metabolizam i ubrzava taloženje masnih naslaga, pa se savetuje svakodnevna, tridesetominutna meditacija kako bi se poboljšalo opšte stanje organizma.Ova alternativna metoda je odlična preventiva za zdravlje u celini i preporučili bi je svakom da proba..
za mršavljenje recepti

DOMAĆI RECEPTI ZA MRŠAVLJENJE

Ako su vam ove gore-pomenute alternativne metode dosta nepoznate i ne spadate u osobe koje se rado upuštaju u avanture tog tipa ,niti vam to finansije dozvoljavaju ,preporučujemo vam da ostanete sa nama jer slede provereni narodni recepti za mršavljenje koji se veoma lako pripremaju i pri tom postižu jako dobre rezultate.

LIMUN I MED ZA MRŠAVLJENJE

Limun i med veoma dobro eliminišu gojaznost u predelu stomaka ,a recept je krajnje jednostavan:
  • U čašu tople vode sipati kašičicu meda i sok od pola limuna i popiti u gutljajima.
Ovaj napitak za mršavljenje ubrzava metabolizam i pospešuje topljenje masnoća i naročito je efikasan ako se konzumira izjutra, pola sata pre doručka.
LIMUN MED I REN – TROJKA KOJA TOPI KILOGRAME 
  • Ako u prvu kombinaciju uključimo i ren ,dobijamo još bolji čarobni napitak za mršavljenje .
  • Pomešati 125 g korena rena narendanog na sitno rende, 3 kašike meda i 3 limuna, prethodno dobro oprana i samlevena zajedno sa korom, ali bez koštica.
  • Mešati sve dok se ne dobije ujednačena mešavina i čuvati u staklenoj tegli u frižideru.
  • Uzimati 2 puta dnevno po kašicicu mesavine uz obrok.
  • Koristiti 21 dan.
JABUKE I CELER ZA MRŠAVLJENJE
  • Narendati na krupno rende 2 kisele jabuke, 50 g korena celera i komadić korena rena, pa sve promešati i začiniti kefirom.
  • Salatu treba konzumirati umesto večere u dužem vremenskom periodu.
ČAJ OD ŠIPURKA ČISTI ORGANIZAM
  • Preliti kašiku sitno seckanog šipurka sa 2 dl ključale vode i ostaviti poklopljeno da odstoji pola sata.
  • Procediti, po želji zasladiti medom i piti u gutljajima 2 šolje čaja dnevno.
  • Pored toga što smanjuje apetit, ovaj čaj čisti organizam i snabdeva ga dragocenim vitaminom C.
KOMPOT OD ŠLJIVA TOPI MASNE NASLAGE
Kompot od suvih šljiva brzo izaziva osećaj sitosti, poboljšava varenje i sprečava zatvor, problem sa kojim se susreću skoro sve gojazne osobe.Odličan je za mršavjenje i jednostavno se priprema..
  • Skuvati šaku suvih šljiva u pola litra vode i pojesti uveče, najmanje dva sata pre spavanja.
  • Nikako ne dodavati šećer u ovaj kompot.
Obavezno pročitajte tekst :dijeta sa suvim šljivama
MED I CIMET SKIDAJU KILOGRAME U KRATKOM ROKU
  • Prokuvati nekoliko minuta kašičicu cimeta u 2 dl ključale vode, a kada se malo prohladi, dodati kašičicu meda i piti u gutljajima.
  • Napitak za mršavljenje  se konzumira dva puta dnevno: po čaša ujutru. 30 minuta pre jela i naveče, pola sata pre spavanja.
  • Takođe, pomešati 5 kašika cimeta u prahu sa pola kilograma meda i uzimati svako jutro po kašičicu, pola sata pre doručka.
Pročitajte detaljnije u tekstu : med i cimet dijeta
SEMENKE KOMORAČA
  • Preliti 4 kašike semenki komorača sa litrom ključale vode i kuvati na blagoj temperaturi oko 5 minuta,a zatim ostaviti poklopljeno da se prohladi.
  • Procediti i piti u toku dana u gutljajima.
  • Piti mesec dana.
ČAJNA MEŠAVINA PROTIV OPSTIPACIJE
  • Pomešati po 25 g krušine i matičnjaka, 15 g zove, po 10 g sene i rastavića i po 5 g breze, žalfije i pirevine.
  • Uzeti jednu supenu kašiku ove mešavine i preliti sa 2 deciltra proključale vode i ostaviti da odstoji desetak minuta.
  • Procediti i piti 3 puta dnevno po 2 dl nezasladenog čaja posle obroka, umesto vode.
Napomena: ne konzumirati duže od 5 dana, a zatim napraviti pauzu od 10 dana, pa po potrebi ponoviti.

ZELENI ČAJ ZA MRŠAVLJENJE ISKUSTVA 

Ovaj čaj je veoma poznat zbog svog antioksidativnog dejstva i ima značajnu ulogu u očuvanju celokupnog zdravlja. Idealno je sredstvo za prevenciju i lečenje mnogih oboljenja, a u poslednje vreme postao je neizostavan sastojak kod dijeta za mršavljenje.Razlog se krije u njegovoj sposobnosti da ubrza metabolizam i snizi nivo holesterola u krvi. Jedno novije naučno istraživanje koje je sprovedeno u Čikagu dokazalo je da zeleni čaj značajno utiče na smanjenje apetita i da je stoga odličan za mršavljenje.

ZDRAVO MRŠAVLJENJE ISKUSTVA

Nadamo se da će vam predloženi recepti za mršavljenje poslužiti svrsi,i da ćete nas obavestiti kako napredujete ,kao i  koji je od njih pokazao najbolje rezultate.Neke od recepata smo i ponovili da bi ste ih imali dobar pregled na jednom mestu.Naša iskustva sa ovim recepturama su veoma pozitivna i postali su deo naše svakodnevne rutine.Ukoliko planirate mršavljenje bez dijete i počnete da primenjujete neki od ovih predloga,imajte na umu samo jedno,kilogrami ne silaze preko noći.Pravilna ishrana je presudna kao i svakodnevno bavljenje sportom,šetnjom i rekreacijom.Pratite nas na našoj fb stranici gde svakodnevno objavljujemo nove recepte..


Preuzeto sa stranice: http://dijetamesecevemene.com/zdravi-recepti/za-mrsavljenje-sa-toplom-vodom-iskustva/

Kolač iz snova: Čudo od čokolade!


Ukoliko ste ljubitelj čokoladnih kolača, onda će vam se ovaj sigurno svidjeti. Uopšte nije težak za napraviti, a ukus je fenomenalan. Uživajte!

Sastojci:
Biskvit
– 4 jaja
– 10 dkg šećera
– 20 dkg margarina
– 10 dkg čokolade za kuhanje
– 4 kašike brašna
– 1 prašak za pecivo


Krema

– 0,5 l slatkog vrhnja
– 20 dkg čokolade za kuhanje
– 1 kašika šećera.
Priprema:
Biskvit: Četiri žumanca umutiti sa šećerom, dodati istopljeni margarin i čokoladu, brašno pomiješano sa praškom za pecivo i na kraju šlag od 4 bjelanca koji ćete izmiješati polagano, ne mikserom. Peći (u tepsiji cca 20x35cm) na 180°C oko 20 min. Provjeriti čačkalicom kad je pečeno.
Krema: Slatko vrhnje, čokoladu i šećer zagrijavati na laganoj vatri (miješajući polagano) dok ne provri.
Pečeni biskvit izbockati viljuškom na nekoliko mjesta i dok je još topao preliti ga toplom kremom. Krema je dosta rijetka, ali je ne treba dodatno miksati ili bilo šta dodavati, jer će se nakon nekoliko sati u frižideru stisnuti. Kolač ohladiti prvo na sobnoj temperaturi, a onda staviti u frižider da se dobro ohladi i stegne krema.
Izvor: Coolinarika

KOLAČ KOJEG ĆETE PRAVITI BAREM JEDNOM SEDMIČNO NEMA PEČENJA, A UŽIVAT ĆETE U SVAKOM ZALOGAJU…JA JESAM


Sastojci
– jedne gotove kore za rozen-tortu
Vanili-krema:
– 1,5 l mlijeka
– 4 vrećice pudinga od vanilije
– 10 jušnih žlica šećera
– 25 dkg margarina
– 25 dkg šećera u prahu
– naribana korica jednog limuna
Voćna krema:
– 25 dkg jagoda
– 3 jušne žlice šećera
– 3 dcl vode
– 1 vrećica pudinga od vanilije
– sok jednog limuna
– ako ne radite djeci savršeno bi se uklopilo pola dcl nekog finog voćnog likera
Šlag za premazivanje:
– 2 dcl slatkog vrhnja
– 1 dcl kiselog vrhnja
Priprema
Dakle,da se bacimo na posao !
Od 1,5 l mlijeka dio odvojite u posudicu sa 4 vanili-pudinga,a u ostatak mlijeka stavite 10 žlica šećera i stavite kuhati
Kada mlijeko zavri umiješajte onaj dio mlijeka u kojem su pudinzi i kuhajte dok se puding ne zgusne(3-4 min.)
Stavite hladiti.
Nemojte čekat da se skroz ohladi nego u mlaku smjesu umiksajte 25 dkg margarina,25 dkg šećera u prahu i naribajte koricu jednog limuna.
Prva krema je gotova
Sad se možemo bacit na izradu voćne kreme
Ja sam imala svježe jagode zato jer moja princeza voli baš jagode ,ali da je bilo po mom guštu to bi bile višnje u koje bi dodala malo likera od višanja ,ali tako ću jednom drugom prilikom …ova je torta bila za moju princezu 😀
Očistite jagode i narežite ih na ploškice,dodajte 3 žlice šećera ,sok jednog limuna i stavite na laganu vatru.
Kada jagode počnu ispuštat sok i kada se sav šećer rastopi uzmite štapni mikser i izmiksajte ih tek toliko da nestanu oni malo veći komadi ,a da baš ne napravite pire od jagoda
U posebnoj posudici izmiješajte 3 dcl vode i jednu vrećicu vanili-pudinga i tu smjesu ulijte u jagode ,miješajte par minuta i maknite sa vatre
I druga krema je gotova.
Sada vam slijedi čisti “piece of cake” tj.mazanje kora.
Ja sam imala kupovne,al vjerujem da ima vas koje znate te kore i same napravit. Kad sam vidjela kako su to tanke kore ,ja sam se u trenu predomislila oko kućne izrade.
U mom je pakiranju bilo 10-tak kora. Mažite ih tako da na svaku treću koru namažete voćnu kremu…znači 3-6-9-mažite voćnom, sve ostale kore uključujući i zadnju premažite vanili-kremom.
Ostavite kolač da se dobro stisne do sutra ….meni je bio malo pre nizak pa sam ga prerezala po pola i stavila polovice jednu na drugu.
Izmiksala sam 2 dcl slatkog vrhnja u koji sam pred kraj miksanja dodala 1 dcl kiselog vrhnja. Uvijek u šlag dodajem kiselo vrhnje jer mi odgovara taj blago kiselkasti okus….ne sviđa mi se onaj slatki,slatki okus šlaga 🙂
Tortu ukrasite kako želite. Ja imam dvije lijeve po pitanju ukrašavanja pa je to u mom slučaju bio samo šlag!
Izvor: coolinarka.com

FAŠIRANE ŠNICLE



Sastojci:
– 500 gr mljevenog mesa
– vece parce hleba(natopljeno u vodi ili mlijeku)
– 1 glavica crnog luka
– sitno sjeckani persun
– 2 kasicice vegete
– 1 jaje
– biber
– 1 kasicica sode bikarbone(ravna)
Priprema:
Luk sitno nasjeckati ili narendati na krupno kao jabuke i pomijesati sa svim sastojcima pa dobro umijesiti.
Podijeliti na 8 djelova i napraviti loptice pa ih ostaviti 2-3 sata u frizider.
Rastanjiti izmedju dva sloja providne folije ili kesa za zamrzivac.

Peci na teflonskom tiganju na vrlo malo ulja
Moze se sitno nasjeckati jos jedna glavica crnog luka pa kad se na tanjir stavi jedna snicla pospe se lukom, preko nje se stavi druga snicla i tako redom. Na ovaj nacin ce luk malo da omeksa a snicle ce da prime njegov miris
Posluživanje:
Zaboravih da napisem ali evo sad da dodam ja ove snicle obicno sluzim sa sosom koji napravim tako sto domaci majonez razblazim sa 2 kasicice kiselog vrhnja i onda dodam sjeckanog persuna.

Pita sa jabukama Prhko tijesto za pitu sa jabukama





  • PRHKO TIJESTO
  • 250 g brašna
  • 150 g maslaca
  • 50 g šećera
  • 1 žlica kiselog vrhnja
  • 1 žumanjak
  • prstohvat soli
  • NADJEV
  • 1 kg naribanih jabuka
  • 60 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • naribana korica jednog limuna
  • prstohvat cimeta
  • 50 g grožđica 
  • PRIPREMA
  • Prhko tijesto za pitu sa jabukama

    • Maslac sobne temperature isjeckajte na komadiće i dodajte u brašno i izmiješajte.
    • Žumanjak, vrhnje, sol i limunovu koricu dodajte u smjesu brašna i maslaca.
    • Sve sastojke dobro umijesite .
    • Smjesu za prhko tijesto ostavite da odstoji 30 minuta da bi se sastojci potpuno sljubili.

    Nadjev za pitu sa jabukama

    • Jabuke naribajte u posudu.
    • Naribanim jabukama dodajte cimet, vanilin šećer, naribanu koricu limuna, šećer i grožđice.
    • Smjesu za nadjev dobro promiješajte.
    • Manji dio nadjeva možete odvojiti za krajnje ukrašavanje, prije pečenja.

    Slaganje pite sa jabukama

    • Tijesto podijelite na dva jednaka dijela i razvaljajte na veličinu lima za pečenje.
    • Lim za pečnje obložite pek papirom i na njega pomoću valjka/oklagije položite razvaljano tijesto.
    • Pripremljeni nadjev ravnomjerno rasporedite po položenom tijestu.
    • Nadjev za pitu sa jabukama prekrijte drugom razvaljanom polovicom tijesta.
    • Vilicom napravite nekoliko uboda po površini radi isparavanja prilikom pečenja.
    • Ukrasite površinu pite sa jabukama komadima tijesta oblikovanih po želji.
    • Pećnicu prethodno zagrijte na 190 °C i pecite 35 – 45 minuta.
    • Pitu sa jabukama servirajte ohlađenu i posutu šećerom u prahu.
    • IZVOR kolaci.eu
  • PREFINE I VRLO JEDNOSTAVNO – Princess vanila





    PREFINE I VRLO JEDNOSTAVNO – Princess vanila




    Screenshot_1
    Sastojci
    Za korice:
    – 5 kom bjelanjaka
    – 1 omot pudinga od vanilije u prahu
    – 1 velika žlica brašna
    – 5 žlica šećera
    – 3 žlice ulja
    Krema:
    – 6,5 dl mlijeka,5 žutanjaka
    – 2 omota pudinga od vanilije
    – 150 g šećera u prahu
    – 2 vrećice vanili šećera
    – 100 g maslaca
    – 2 dl čvrsto tučenog slatkog vrhnja
    – ili ako više volite bez vrhnja kremu od maslaca
    – dodati tada samo 180 g maslaca
    – 2-3 kom banana ili oko 200 g sezonskog voća po želji,svježe jagode ili maline su savršene
    Za ukras:
    – krupno ribana bijela čokolada ili slatko vrhnje
    Priprema:
    Za korice odijeliti bjelanjke od žumanjaka.Bjelanjke istući u čvrst snijeg,polagano dodajući šećer,zatim dodati potrebnu količinu ulja,puding u prahu i brašno,smjesu ujednačiti.
    Veliki lim od pećnice(40 x30 cm) postaviti papirom za pečenje,izliti smjesu u njega,lagano zaravnati žlicom i peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 160C oko 20- 25 min,dok kora lagano porumeni.
    Koru prohladiti,i prerezati na 3 jednaka dijela po dužini lima, zatim pažljivo odvojiti od papira za pečenje, pažljivo,jer korice budu izuzetno tanke i mekane.
    Za kremu od ukupne količine mlijeka odvojiti 1,5 dl u kome razmutiti pudinge u prahu,žutanjke i vanili šećere.U zakipjelo mlijeko lagano ukuhati smjesu pudinga,i kuhati dok se potpuno ne zgusne.
    Kuhanu kremu prekriti prozirnom folijom da bi se spriječila pokorica odgore,ohladiti kremu, a zasebno pjenasto umutiti maslac i šećer u prahu,te posebno čvrsto ulupati slatko vrhnje.
    Prohlađenoj kremi dodati maslac i šećer i na kraju umješati slatko vrhnje.
    Redom filovati korica-krema tanko rezane banane ili neko drugo voće,-korica-krema-voće i tako redom.
    Na kraju tortu obmazati filom sa svih strana,po želji ukrasiti ju slatkim vrhnjem ili krupno ribanom bijelom čokoladom.

    Ljuta pileća prsa IZ RERNE



    Sastojci
    – 500 gr pilećih prsa
    – 2 kašike ulja
    – 1 ½ kašičica soli
    – 1 kašičice bibera
    – 1 kašičica bijelog luka u prahu
    – 1 kašičica mljevene paprike
    – ½ kašičice mljevene ljute papričice
    Način pripreme
    Pileća prsa posolite, pobiberite i premažite uljem.
    Dobro natrljajte začinima pa stavite u tepsiju.
    Pecite u rerni zagrijanoj na 210 stepeni 10 minuta sa jedne strane, okrenite pa pecite još 10 minuta sa druge strane.
    Izvor: domacica.com