subota, 5. studenoga 2016.

Cappuccino buhtlice

Cappuccino buhtlice


Sastojci
Tijesto:
– 500 gr prosijanog brašna
– 2 komada jaja
– 100 ml ulja ili 80 gr mekanog maslaca
– 200 ml toplog mlijeka
– 1 vrećica instant franck cappuccina od vanilije
– 10 gr suhog kvasca
– 3 kašike šećera
– 1 kesica vanilin šećera
– prstohvat soli
Za punjenje:
– 100 gr čokolade sa mliječnim punjenjem
– 100 gr linolade
– šećer u prahu sa vanilijom
Priprema
U posudu usuti malo mlakog mlijeka, dodati šećer i suhi kvasac. Pustiti oko 10 minuta da se kvasac aktivira.

U drugoj posudi prosijati brašno i dodati sol. U ostatak mlakog mlijeka dodati instant cappuccino, vanilin šećer, jaja i ulja ili mekanoga maslaca (ako želite hrskavije-stavite ulje a ako želite mekane-stavite maslaca).
Sjedinite smjesu sa kvascem i jajima i dodajte lagano brašnu muteći dok tijesto ne postane dovoljno čvrsto za oblikovanje. Ako treba dodajte još brašna u tijesto.
Tijesto nauljiti da se korica ne stvori i ostaviti da odleži oko sat i pol vremena na toplo mjesto.
Razvaljati na pobrašnjenu radnu površinu, rezati u kocke tijesto i filovati linoladom (ili nekim drugim čokoladnim namazom). Svaku kocku krajeve rukama slijepiti u redati u nauljeni pleh sa slijepljenim dijelom prema dole. Tako radite dok ne potrošite željenu količinu. Od ostatka tijesta napravite kiflice koje ćete puniti mliječno punjenom čokoladom.
Peći u zagrijanoj pećnici na 180 stepeni oko 15-20 minuta, izvaditi iz pećnice i još vruće premazati sa slatkim mlijekom ili maslacem ako želite hrskaviju koricu.
Ohlađene buhtlice ili kiflice posuti sa prah šećerom sa okusom vanilije.
Izvor: coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar