subota, 5. studenoga 2016.

Kada vam ponestane ideja, evo jedna lagana: ZAPEČENI KROMPIR SA JAJIMA

Kada vam ponestane ideja, evo jedna lagana: ZAPEČENI KROMPIR SA JAJIMA


Sastojci
– 5oo gr krompira
– 2oo ml mleka
– 2 – 3 jaja
– 1 kašika brašna
– 2 – 3 glavice crnog luka
– ulje za prženje
– so po ukusu
– biber, origano, aleva paprika po želji
Priprema
Krompir skuvati u ljusci. Kada se ohladi oljuštiti ga i iseći na kriške. Luk sitno iseckati i propržiti dok ne omekša. Luk i ulje prebaciti na dno posude za pečenje, pa preko rasporediti isečeni krompir. Umutiti jaja i mleko i umešati kašiku brašna, posoliti po ukusu. Dodati začine po želji. Preliti preko krompira i zapeći ga na 2oo C oko pola sata. Ako imate koje parče mesa poređajte preko krompira pre pečenja.


Izvor: milicinakuhinja.blogspot.com

Nema komentara:

Objavi komentar