subota, 5. studenoga 2016.

Pekmezne hurmašice





Sastojci
Tijesto
– frtalj(250ml) pekmez
– frtalj(250ml) mlijeko
– frtalj(250ml) ulje
– frtalj(250g) brašno
– 1 prašak za pecivo
– frtalj(250g) mjevenih oraha
– 1 vanilin šećer
Agda
– 500 g šećera
– 500 ml vode
– 1 kašika pekmeza
Priprema
U šerpu staviti pekmez, ulje i mlijeko i prokuhati.
Dodavati brašno i miješati.

Skinuti sa vatre i dodati prašak za pecivo i dobro promiješati.
Dodati vanilin šećer i mjevene orahe i promiješati.
Dok je tijesto još toplo oblikovati i redati u tepsiju.
Staviti tepsiju u rernu i peći na srednjoj vatri tek da se zapeku.
Dok su još tople zaliti ih već pripremljenom agdom.
Agda: ukuhati vodu i šećer i pred kraj dodati pekmez.
Po želji posuti mjevenim orasima.
Izvor: coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar