srijeda, 2. studenoga 2016.

Prženice iz rerne



Potrebno je:

  • 8 parčadi bajatog hleba
  • 4 jajeta
  • 1 dl mleka
  • 300 g šunkarice
  • 200 g kačkavalja
  • 100 ml kečapa
  • po ukusu origana

Priprema

1

U činiju umutiti jaja, mleko i malo soli po ukusu. Pleh obložiti papirom za pečenje i poprskati ga s malo ulja. Parčad hleba umočiti u smesu od jaja i poslagati ih u pleh.
2

Šunkaricu ili pečenicu iseći na komadiće i rasporediti preko natopljenog hleba. Odgore preliti s malo kečapa i posuti origanom.
3

Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta. Nakon toga pleh izvaditi iz rerne, te prženice posuti rendanim kačkavaljem i vratiti ih da se dopeku.

Savet

Savet:
Na ovaj način prženice možete praviti bez nadeva ili naneti drugi fil po želji.

Nema komentara:

Objavi komentar