utorak, 13. ožujka 2018.

KOLAČ OD JABUKA: LAGAN I KREMAST, GOTOV ZA TREN (NEMA PEČENJA) RECEPT:

Sastojci: 5 kom jabuuuka (Zlatni delišes), 1.5 l vode, 3 vrećice pudinga od vanilije (u prahu), 9 žlica šećera, cca 200 g petit keksa Za ukrasiti: 250 ml mlijeka, 2 vrećice šlaga u prahu


Pripremaa: 1. Jabuke oguliti i narezati na veće komade, staviti kuhati u 1.5 litru hladne vode (u koju smo dodali 9 žlica šećera). Kad zakuha, kuhati dok jabuka ne omekša (kad probodete s pinjurom (vilicom) da se raspadne). Šupljom žlicom izvaditi i jabuke sa strane u posudu i izgnječiti. 2. U malo vode (par žlica) razmutite puding u prahu i dodajte u vodu u kojoj se kuhala jabuka. Kuhajte mješajući par minuta dok se ne zgusne. 3. U kuhanii puding dodati izgnječenu jabuku i sjediniti. 4. Na dno lima za pečenje poslagati jedan red petit keksa. Preliti vrućim pudingom i jabukom…. 5. Kaada se ohladi, ukraasiti šlagom i posuti čokoladnim mrvicama/kakaom/ribanom čokoladom….

Nema komentara:

Objavi komentar