Sastojci:
300 g šećeeera
200 ml vode
250 g margarina
300 g mlevenog keksa
100 g kokosa
glazura
100 g bele čokoladee
3 kaš ulja
Priprema:
Šećer i vodu stavite u šerpicu i kad provri kuvajte još 3-4 minuta. Dodajte margarin i mešajte da se rastopi. Zatim dodajte mleveni keks i kokos i sve dobro umešajte
Smjeesu izlijte u pleh obložen folijom i ostavite da se stegne. Od polovine ove smese možetee napraviti kuglice i uvaljati ih u keks npr.
Otopite na pari čokoladu sa uljem i prelijte bajaderu, pa kad se stegne isecite na štanglice. Bajaderu možete preliti i belim fondanom napravljenim od prah šećera i malo vode.
Kalup u kome sam ja razlila smesu je bio mali jer sam radila 1/3 mere (toliko mi je trebalo za tu priliku i on je dim. 15×10. Znači, za celu meru puta tri ;), otprilike 45×30 ili nešto slično neće napraviti bitniju razliku u visini.,,
Nema komentara:
Objavi komentar