srijeda, 14. ožujka 2018.

BEZ JAJA I MARGARINA SVJETSKI POZNATA POSLASTICA KOJU TREBATE PROBATI

Sastojcii: 250 ml slatke pavlake 500 g mascarpone 100 g secer u prahu 1 vanilin secer par kapa limunov soka 250 ml hladne kafe 4 cl amareto liker oko 60 piskota kakao za posipati tiramisu


Pripremaa: 1. U skuvaanu, hladnu kafu dodati amareto liker. 2. Slatku pavlaku umutiti i postepeno dodati secer u prahu, vanilin secer, mascarpone i par kapa limunov soka. 3. Piskote umocitii u kafu sa likerom i rasporediti na dno tepsije, zatim premazati kremom, pa opet piskote, krema idt….zavrsitii sa kremom, posipati sa kakaom 4. Ostavitii tiramisu preko noci da se stegnee i da se piskote potpuno umeksaju

Nema komentara:

Objavi komentar