srijeda, 14. ožujka 2018.

PILEĆA ČORBA….JAKO UKUSNA I ZASITA

Sastojci: 100g putera 1 glavica crnog luka 3 cenja bijelog luka 1/2 cup sitno sjeckanog celera 1 kom manje sargarepe 1 kom manjih pilecih prsa 2-3 cups bistre pilece supe sacuvane od barenih pilecih prsa 3 cups mlijeka


1 kasika brasna soli i bibera po zelji Priprema: Obariti 10 min pileca prsa predhodno ociscenih od masnoce i zilica i dodati malo soli. Supu procjediti i sacuvati a prsa malo prohladiti. Na puteru izdinstati oljusteni i sitno isjeckani crni i bijeli luk oko 8 min. Dodati narendanu sargarepu, sjeckani celer i sve zajedno dinstati samo jos par min. Naliti supu, 2 cups mlijeka i sitno sjeckana pileca prsa. U preostali 1 cup mlijeka umutiti kasiku brasna i sipati u serpu sa supom da vri najmanje 5 min, dok corba ne postane gusta i kremasta. Iskljuciti, malo prohladiti i sluziti.

Nema komentara:

Objavi komentar