srijeda, 14. ožujka 2018.

KASANDRA KOLAČ…VRIJEDAN JE SVEGA TRUDA!

Sastojci: 1. BISKVIT: – 4 bjelanjka – 100 g šećera – 3 žlice brašna – 1/2 praška za pecivo 2. BISKVIT: – 4 bjelanjka – 100 g šećera – 100 g naribane čokolade – 2 žlice brašna 3. BISKVIT: – 4 bjelanjaka – 100 g šećera – 100 g preprženih mljevenih lješnjaka – 2 žlice brašna KREMA: – 12 žutanjaka – 1 l mlijeka – 300 g šećera – 3 vanilin pudinga – 250 g margarina – 100 g otopljene čokolade – 100 g preprženih mljevenih lješnjaka


Priprema: Biskvite peći na masnom papiru na limu veličine 25×35 na temperaturi od 190 C oko 10 minuta sve dok se rubovi malo ne zarumene. Kremu kuhati kao puding. U ohlađeno dodati izrađeni margarin i podijeliti na tri dijela( ostaviti malo više žute kreme ). U prvi dio kreme dodati 100 g mljevenih lješnjaka. U drugi dio kreme dodati 100 g otopljene čokolade. Treći dio kreme ostaje žut. Redoslijed slaganja: bijeli biskvit-krema sa lješnjacima-čokoladni biskvit-čokoladna krema-biskvit sa lješnjacima-žuta krema. Gore se pospu mljeveni lješnjaci.

Nema komentara:

Objavi komentar