nedjelja, 18. ožujka 2018.

MLIJEČNE KOCKE: UKUSNI DESERT KOJI ĆE SIGURNO BRZO NESTATI RECEPT

Uz malo truda napravićete jako ukusan, sočan i mekan kolač koji će vas osvojiti na pravi pogled. Sigurni smo kako nećete pogriješiti ukoliko se odlučite napraviti gaa. Sastojci: Biskvit: 6 jaja 6 kašika brašna 6 kašika šećera 1 vanilin šećer 1 prašak za pecivo 4 kašike kakaa 6 kašika vruće vode Velika čaša mlijeka za prelijevanje pečenog biskvita Čokoladni preliv: 10 dkg mliječne čokolade 10 dkg čokolade za kuhanje 5 kašika mlijeka 4 kašike šećera u prahu 15 dkg margarina Krema: 1 l mlijeka 7 kašika gustina 4 kašike šećera 1 vanilin šećer 15 dkg margarina 10 dkg šećera u prahu Priprema:


Odvojitii bjelance od žumanca te mikserom umješati žumanca i šećer. Postepeno dodavati sve ostale sastojke, zatim na kraju snijeg od bjeelanaca. Peći u velikom limu na papiru za pečenje 25 minuta na 180ºC. Pečeni biskvit prevrnuti iz limaa, skinuti papir za pečenjee, ohlaaditi ga i potom prerezati uzdužno na dva identična dijela (dvije kore). Kremaa: Od predviđene količine mlijeka odvojiti oko 1,5 dl i pomešati to s gustinom i šećerom. Ostatak mlijeka staviti da prokuha pa u kipuće ukuvati gustin s mlijekom i šećerom. Kuhajte dok se ne zgusne. U ohlađenu kremu umiješajti izrađeni margarin sa šećerom u prahu. Čokoladni preliv: Pomiješati čokoladu, margarin, šećer i mijeko te staviti na laganu vatru i miješati dok se sastojci ne sjedine. Prvi dio biskvita natopiti mlijekom, premazaati belom kremom, preko nje rasporediti čokoladni preliv, prekriti drugim dijelom biskvita i ponoviti postupak. Napravljen kolač staviti u frizider na hlađenje. Ohlađen je spreman za posluživanjee..Prijatno vaam!

Nema komentara:

Objavi komentar