nedjelja, 18. ožujka 2018.

OBLATNE ZA KOJE ĆE VAM SVI TRAŽITI RECEPT

Sastojci: 1 list oblande 21 kom. rolera Fil I 250 ml vode 250 g šećera 250 g margarina 400 g mlevenog keksa 150 g mlevenih oraha 2 vanil-šećera 75 g čokolade Fil II 200 ml vode 150 g šećera 150 g margarina 100 g bele čokolade 400 g mleka u prahu Glazura 150 g čokolade 4 kašike ulja


Priprema: Fil I 1. Prokuvati vodu i šećer. Dodati margarin isečen na kocke i mešati dok se ne otopi, a potom umešati mleveni keks, mlevene orahe i vanil-šećer. 2. Dobijenu smesu podeliti na dva dela pa u jedan dodati otopljenu čokoladu. Fil II 1. U drugoj posudi prokuvati vodu i šećer. Dodati margarin i belu čokoladu, pa kad se sve otopi, u tankom mlazu postepeno dodavati mleko u prahu. Neprestano mešati mikserom da se masa ujednači. Finalni postupak 1. List oblande prepoloviti po dužoj strani. 2. Na hrapavu stranu jedne polovine oblande naneti tamni deo fila I i ravnomerno ga rasporediti. Prekriti drugom polovinom oblande i premazati je svetlijim delom smese. 3. Drškom varjače utisnuti po dužini oko sedam udubljenja s razmacima od po 2-3 cm. 4. U dobijene kanale poređati rolere tako da budu dopola uronjene u fil. 5. Fil II rasporediti najpre između rolera, a potom i po celoj površini kolača pa ostaviti da se ohladi i stegne. 6. Čokoladu otopiti na pari, dodati ulje i preliti kolač. Kad glazura očvrsne, iseći ga vodeći računa da krug od rolera bude u sredini svakog parčeta.

Nema komentara:

Objavi komentar