nedjelja, 18. ožujka 2018.

TORTA NAJLJEPŠA ŽELJA: RASKOŠNA I UKUSNA, PRIKLADNA ZA SVAKU PRILIKU, UKLJUČUJUĆI I VEĆE PROSLAVE!

Sastojci -6 bjelanjaka -6 kašika šećera -6 kašika mljevenih oraha -2 kašike brašna -1/2 kesice praška za peivo FIL I: -18 žumanjaka -200 g šećera u prahu -250 g margarina -200 g čokolade FIL II: -250 g šećera ko voli slađe može staviti više -1 l mlijeka -100 g gustina -250 g margarina


JOŠ: -1/2 l slatke pavlake ili šlag kremu Priprema Kore: Umutiti dobro bjelanjke, dodati šećer mutiti još malo. Zatim dodati mljevene orahe, brašno i pecivo. Smjesu izručiti u tepsiju br. 32 koju smo prethodno obložili masnim papirom. Peći na 200 stepeni. Ovdje je navedena mjera za jednu koru, peku se tri kore. FIL I: Umutiti šećer i žumanjke pa skuvati na pari. U hladan krem dodati umućen margarin i čokoladu izrendanu na krupniji dio. FIL II: Šećer otopiti na ringli da se karamelizuje. Umutiti gustin u mlijeku da bude tečno, ostatak mlijeka ostaviti pa sa njim zaliti karamelizovan šećer. Kada se šećer istopijo a mlijeko proključalo dodati razmućeni gustin, miješati dok se ne skuva da bude gust krem. Ohladiti i dodati umućen margarin. Filovati: Kora + fil II + kora + fil I + kora + fil II okolo staviti umućenu slatku pavlaku! Kore sam malo natapala sa mlijekom!

Nema komentara:

Objavi komentar