četvrtak, 15. ožujka 2018.

DRAGE MOJE, OVAJ ČOKOLADNI TART BISTE MORALE ISPROBATI JER JE ON SAVRŠEN DESERT NA BRZINU SA MJERAMA NA KAŠIKE..TOPLO PREPORUČUJEM

SASTOJCI: – 2 šoljice brašna – 2 kašike šećera – ¼ kašičice soli – ¾ šolje maslaca – 1 jaje – 2 kašike vode – 1 šolja slatke pavlake – ½ šolje mleka – 1 ½ šolje narendane čokolade – 2 kašike šećera – ¼ kašičice soli – 2 jaja


PRIPREMA: Pomešajte brašno, šećer i so. Dodajte maslac i mesite dok ne dobijete ujednačene mrvice. Potom dodajte žumanca i vodu, pa mesite zajedno dok dobijete kompaktno testo. Oblikujte kuglu i odložite u frižider na 30 minuta. Nako toga, razvaljajte u krug i smestite u kalup. Pecite oko 30 minuta na 180 stepeni sa folijom, pa još osam bez folije. U šerpi zagrevajte pavlaku do ključanja, zatim sklonite sa ringle pa umešajte naseckanu čokoladu i mešajte dok se ne rastopi. Dodajte šećer i so. Umutite jaja idodajte ih čokoladi. Ulijte mešavinu na ohlađeni tart i pecite na 190 stepeni 15 do 20 minuta, dok površina postane kruta i sjajna.

Nema komentara:

Objavi komentar