četvrtak, 15. ožujka 2018.

Rolat od mlevenog mesa! Ja ga pravim na ovaj način. Vrlo jednostavno, ukusno RECEPT:

SASTOJCI: 250 gr mljeeevenoog mesa 1 manja glavica crnog luka 2-3 čena belog lukaa, aleva paprikaa vegeta biber 2 kom jaja 4 kašike prezle 3 kom obarenih jaja 1 kom jaje 1 kašika kisele pavlake


PRIPREMA: 1. Sitno iseckajte beli i crni luk. Tome dodajte meso i jaja pa sve dobro izmešajte. Na kraju dodajte začine i prezlu. Ja sve ovo radim u secku, tako se dobije vrlo homogena masa. 2. Ukoliko vam je masa retka dodajte još malo prezle. 3. Obaritee i oljuštite jaja. Masu od mesa razoklagijajte na pek papriru. Posebno umutite 1 jaje (najmanje koje imate :)), i pavlaku. Razoklagijano meso premažitee sa pola ovog nadeva. 4. Na sredinu razoklagijanog mesa stavite obarena jaja. Prebacite meso sa jedne i druge strane preko jaja da dobijete rolat, ili stavite jaja uz ivicu i urolajte u rolat. Zatvorite rolat sa svih strana. 5. Ceo rolat premažite sa ostatkom mase od pavlake i jaja. Rolat pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. 6. Odličan je kao prilog uz krompir, pirinač, grašak…prijatno vam!

Nema komentara:

Objavi komentar