četvrtak, 15. ožujka 2018.

MAKOVNJAČA CVIJET Tako dekorativna i fina… za sve makoljupce… prepoznajete li se??? RECEPT:

Tako dekorativna i finaa… za sve makoljupcee… prepoznajete li se??? SASTOJCI; Sastojci za tijesto: 500 g glatkog brašna 30 g svježeg kvasca 2,5 dl mlijeka 2 žumanjka 50 g otopljenog maslaca 100 g šećera 1 Vanilin šećer prstohvat soli Sastojci za nadjev: 400 g maka 140 g šećera 2 – 3 dl mlijeka 1 Vanilin šećer 2 bjelanjka Sastojcii za premazivanjee: 1 jaje


PRIPREMA: Tijesto Kvasac i žlicu šećera preliti s 1 dl toplog mlijeka, promiješati i ostaviti na toplom 10 minuta. Dignuti kvasac pomiješati s navedenim sastojcima (i ostatkom mlijeka), umijesiti glatko tijesto i ostaviti pokriveno 60 minuta. Tijesto tanko razviti, premazati nadjevom i zarolati. Roladu spojiti u krug i oštrim nožem zarezati kao na fotografiji te odrezane kriške slagati koso. Ostaviti na toplom 20 minuta. Premazati umućenim jajetom i peći oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C. Nadjev od maka Mljeveni mak i šećer preliti vrućim mlijekom. Po želji, dodati malo ruma. U hladni nadjev umiiješati snijeg od 2 bjelanjka. Savjet: Količina sastojaka dovoljna je za dvije manje makovnjače ili jedna veća. Savjet broj 2: kriške se mogu i polegnuti.Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar