Tako dekorativna i finaa… za sve makoljupcee… prepoznajete li se???
SASTOJCI;
Sastojci za tijesto:
500 g glatkog brašna
30 g svježeg kvasca
2,5 dl mlijeka
2 žumanjka
50 g otopljenog maslaca
100 g šećera
1 Vanilin šećer
prstohvat soli
Sastojci za nadjev:
400 g maka
140 g šećera
2 – 3 dl mlijeka
1 Vanilin šećer
2 bjelanjka
Sastojcii za premazivanjee:
1 jaje
PRIPREMA:
Tijesto
Kvasac i žlicu šećera preliti s 1 dl toplog mlijeka, promiješati i ostaviti na toplom 10 minuta. Dignuti kvasac pomiješati s navedenim sastojcima (i ostatkom mlijeka), umijesiti glatko tijesto i ostaviti pokriveno 60 minuta. Tijesto tanko razviti, premazati nadjevom i zarolati.
Roladu spojiti u krug i oštrim nožem zarezati kao na fotografiji te odrezane kriške slagati koso.
Ostaviti na toplom 20 minuta. Premazati umućenim jajetom i peći oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.
Nadjev od maka
Mljeveni mak i šećer preliti vrućim mlijekom. Po želji, dodati malo ruma. U hladni nadjev umiiješati snijeg od 2 bjelanjka.
Savjet:
Količina sastojaka dovoljna je za dvije manje makovnjače ili jedna veća.
Savjet broj 2:
kriške se mogu i polegnuti.Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar